Niel is de Slimste Gemeente 2014!
Bekijk de vorige afleveringen op MEER.be
Bezoek De Slimste Gemeente op Facebook
Voeg De Slimste Gemeente toe aan je favorieten

Het SpelStrijd samen met je gemeente om de Slimste Gemeente van Vlaanderen te worden. De gemeente die op het einde van het seizoen het langst bovenaan hangt, krijgt net als de winnaars van het programma een gratis Wi-Free Zone van Telenet. Zorg er dus voor dat de vlag van jouw eigen gemeente het langst het hoogst hangt!

Speluitleg

Het doel is om ervoor te zorgen dat de vlag van jouw eigen gemeente het hoogst hangt. Dit kan je doen door jouw eigen vlag naar boven te spelen of door vlaggen van andere gemeentes naar beneden te spelen. Dat omhoog en omlaag spelen van de vlaggen kan door op een gemeentevlag te klikken en zoveel mogelijk meerkeuzevragen achtereenvolgens juist te beantwoorden.

Op het scorebord kan je zien hoe jouw gemeente scoort. In jouw eigen hoofdkwartier ontdek je wie de topspelers zijn in jouw eigen gemeente.

Win een joker op tv

Bij elke uitzending kan je een joker verdienen die je kan inzetten bij (te) moeilijke vragen. Dit doe je door de link te zoeken tussen 3 woorden die een burgemeester bij het begin van het eerste reclameblok geeft. Door deze binnen een tijdspanne van 3 minuten in te geven in de app, verdien je een joker!

Prijs

Wekelijks wordt tijdens de donderdagaflevering de gemeente vermeld die op dat moment leider is in het tussentijdse klassement. Zo weet je zeker welke gemeente je het best aanvalt. De gemeente die op woensdag 15 mei om middernacht het langst bovenaan hangt sinds de start van het spel, krijgt een gratis Wi-Free Zone van Telenet.

Veel succes!

Top 20 Slimste Gemeentespel
1 Kortrijk
2 Leuven
3 Gent
4 Antwerpen
5 Mol
6 Brugge
7 Aalst
8 Leopoldsburg
9 Turnhout
10 Roeselare
11 Wevelgem
12 Hasselt
13 Rijkevorsel
14 Bornem
15 Geel
16 Hoegaarden
17 Heist-op-den-Berg
18 Dendermonde
19 Oud-Turnhout
20 Zwevegem