Bake Off Vlaanderen-afvaller Dries krijgt herkansing bij Gert Late Night

Bake Off Vlaanderen Gert Late Night

Deep Sea cake 2.0

Stap 1 - Oranje cake

  • 113 gram zachte boter
  • 88 gram kristalsuiker
  • 0,5 gram zout
  • 2 eidooiers
  • 0,7 gram oranje poederkleurstof
  1. Klop de zachte boter met de suiker en het zout luchtig. Voeg de kleurstof toe aan de eidooiers en meng. Voeg vervolgens dit mengsel, tijdens het kloppen, in twee delen toe aan het beslag.
     
  • 113 gram zelfrijzende bloem
  • 42 gram melk
  • 2,5 milliliter appelsien smaakstof
  1. Voeg de melk, de smaakstof en de zelfrijzende bloem afwisselend en voorzichtig in delen toe aan het beslag.
     
  • 2 eiwitten
  • 25 gram kristalsuiker
  1. Klop de eiwitten los tot ze schuimig worden, voeg de suiker toe en klop vervolgens volledig op. Spatel voorzichtig door het beslag.
  2. Bekleed nu de bodem van een springvorm van 16cm diameter met bakpapier en vet de randen in en bebloem ze. Stort het beslag vervolgens in de springvorm en bak 40 à 45 minuten af in een voorverwarmde oven van 165°C (stand hetelucht).
     
  • Uitsteekvorm vis (5*2,5cm)
  1. Laat de cake afkoelen, snij er vervolgens driehoekjes uit en druk daar de visjes uit. De visjes komen uiteindelijk in een rode in de cake te staan (zie verder). Hou deze bij om in de onderste laag te verstoppen.


Stap 2 - Blauwe cake (bovenste laag)

  • 113 gram zachte boter
  • 88 gram kristalsuiker
  • 0,5 gram zout
  • 2 eidooiers
  • 0,2 gram blauwe poederkleurstof
  1. Klop de zachte boter met de suiker en het zout luchtig.
  2. Voeg de kleurstof toe aan de eidooiers en meng.
  3. Voeg vervolgens dit mengsel, tijdens het kloppen, in twee delen toe aan het beslag.
     
  • 113 gram zelfrijzende bloem
  • 45 gram melk
  1. Voeg de melk en de zelfrijzende bloem afwisselend en voorzichtig in delen toe aan het beslag.
     
  • 2 eiwitten
  • 25 gram kristalsuiker
  1. Klop de eiwitten los tot ze schuimig worden, voeg de suiker toe en klop vervolgens volledig op.
  2. Spatel voorzichtig door het beslag.
  3. Bekleed nu de bodem van een hoge springvorm van 18cm diameter met bakpapier en vet de randen in en bebloem ze.
  4. Stort het beslag vervolgens in de springvorm en bak 40 à 45 minuten af in een voorverwarmde oven van 165°C (stand hetelucht).
     

Stap 3 - Blauwe cake met visjes (onderste  laag)

  • 225 gram zachte boter
  • 175 gram kristalsuiker
  • 1 gram zout
  • 4 eidooiers
  • 0,6 gram blauwe poederkleurstof
  1. Klop de zachte boter met de suiker en het zout luchtig. Voeg de kleurstof toe aan de eidooiers en meng.
  2. Voeg vervolgens dit mengsel, tijdens het kloppen, in twee delen toe aan het beslag.
     
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 90 gram melk
  1. Voeg de melk en de zelfrijzende bloem afwisselend en voorzichtig in delen toe aan het beslag.
     
  • 4 eiwitten
  • 50 gram kristalsuiker
  1. Klop de eiwitten los tot ze schuimig worden, voeg de suiker toe en klop vervolgens volledig op.
  2. Spatel voorzichtig door het beslag.
  3. Bekleed nu de bodem van een hoge springvorm van 18cm diameter met bakpapier en vet de randen in en bebloem ze.
  4. Plaats middenin de bakvorm een hoge bakring met een diameter van 5cm, zodat je een holte krijgt in het midden van de cake. Zorg er wel voor dat de bakring met bakpapier bekleed is.
  5. Stort 1/3 van het beslag vervolgens in de springvorm, plaats de vissen rond de bakring en vul de vorm vervolgens met de rest van het beslag.
  6. Bak 40 à 45 minuten af in een voorverwarmde oven van 165°C (stand hetelucht).
     

Stap 4 – Blue Curaçao botercreme

  • 150 gram eiwit
  • 250 gram kristalsuiker
  • 325 gram zachte boter
  • Blue Curaçao (naar smaak)
  1. Verwarm de suiker en het eiwit au bain-marie tot de suiker opgelost is.
  2. Klop deze massa vervolgens op tot een stevige, witte meringue.
  3. Voeg vervolgens de zachte boter en Blue Curaçao in kleine delen toe en blijf doorkloppen tot je een zachte botercrème bekomt.


Stap 5 – Opbouw cake

  • Taartkarton diameter 20cm
  • Message in a bottle (naar keuze)
  • Witte rolfondant voor de afwerking
  1. Plaats de cake met de visjes als onderste laag op het taartkarton, leg er de message in a bottle in en bestrijk de bovenzijde met een laag botercrème.
  2. Plaats vervolgens de tweede laag cake er boven en werk het geheel af met de botercrème.
  3. Plaats de cake vervolgens in de koelkast tot de botercrème stevig geworden is.
  4. Rol ondertussen de rolfondant dun uit en drapeer de rolfondant over de cake.
  5. Werk vervolgens af naar keuze.