Lorentia's Winter Wonderland: de selfiekoek van Lorentia

Ingrediënten:

Koekjesdeeg: (kruimeldeeg)

  • 1kg bloem
  • 500 gr malse boter (ongezouten)
  • 360 gr suiker
  • 4 vanillestokjes
  • 6 eieren
  • Snuifje zout

Lorentia maakte van dit recept 2 bollen kruimeldeeg (500 gr bloem, 250 gr boter, 180 gr suiker, 2 vanillestokken, 3 eieren en snuifje zout).

Icing voor de koeken te decoreren:

  • 4 eiwitten
  • bloemsuiker 400 gram
  • citroensap (2 citroenen)
  • kleurstoffen (bruin, groen (grasgroen), rood, grijs, bruin, zwart, geel, oranje, blauw, roze
  • Cacaopoeder

Vulling: Kokoscremebeurre met gecondenseerde melk

  • 2 blikjes gecondenseerde melk (300 gram)
  • 500 gram ongezouden boter
  • 250 gram bloemsuiker
  • Kokospoeder (300 gram)
  • Vanillestokjes (2)

Decoratie:

  • Witte chocolade! 250 gram (decoratie)
  • Kokospoeder (normaal gezien heb ik met de 300 gram van hierboven genoeg)
  • Scheutje pure alcohol om te kunnen verven met het eetbare poeder
  •  
  •  
  • Witte chocolade pieken (zogezegd ijspegels): 300 gr witte chocolade.
  • zilveren kleine sprinkles
lorentia close

Kruimeldeeg (1 bol deeg):

  • Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot.
  • Haal de zaadjes uit de vanillestokjes en doe ze erbij.
  • Doe er een volledig ei bij en 2 eidooiers.
  • Meng verder tot een homogene massa.
  • Dan doe je de bloem erbij. Kneed dit even op een gematigde snelheid.
  • Verhoog achteraf de snelheid zodat het deeg kan ‘opbollen’.
  • Dan haal je het deeg uit de keukenrobot, kneed je het even met je handen en stop je deze in plastic folie om dan te laten rusten in de koelkast (30 min).

Icing:

  • Neem wat bloemsuiker, voeg hier de eiwitten aan toe + wat citroensap. Klop dit met een handklopper (elektrisch).  De consistentie moet je ter plekke bekijken. Niet te loperig maar ook niet te vast.
  • Deze wordt verdeeld over allerlei tasjes en hier voeg ik dan de verschillende kleurstoffen aan toe.

Kokosvulling:

  • Meng de boter met het bloemsuiker en de gecondenseerde melk.
  • Laat dit opkloppen tot een homogene massa.
  • Voeg hier de inhoud van de vanillestokjes bij en de kokospoeder.
  • Laat dit achteraf even in de koelkast opstijven.

Wittechocolatepieken:

  • Witte chocolade laten smelten bain marie.
  • Uitstrijken op een plaat met bakpapier en gladstrijken met een paletmes.
  • Laten uitharden in de koelkast.
  • Achteraf zilver poeder op schilderen met een scheutje pure alcohol.