Rolcake Violetta

Rolcake Violetta

Ingrediënten:
 

ROLBISCUIT

  • 8 eieren
  • 100 gram violetsuiker
  • 20 gram kristalsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 80 gram bloem
  • 70 gram maïzena
     

AFWERKING

  • 750 ml ijskoude room (40%)
  • 6 grote lepels bloemsuiker
  • 500 gram belgische aardbeien
  • Bakje verse frambozen
  • Bakje verse bosbessen
  • Eetbare bloemen (rood, roze, paars)
  • 200 gram bosaardbeien
  • Geut frambozenlikeur
  • 200 gram confituursuiker
  • 150 gram amandelschilfers
  • 150 gram witte chocolade schilfers
     

Bereiding:
 

ROLBISCUIT

  1. Bakplaat beleggen met bakpapier
  2. Oven voorverwarmen op 230°C
  3. Eieren en alle suiker al roerend verwarmen tot 37°C
  4. Mengsel stevig opkloppen tot een lintvormige massa
  5. Bloem samen met maïzena zeven en onderspatelen
  6. 5 minuten afbakken op 230°C
  7. biscuit lossnijden en omdraaien op keukenhanddoek
  8. bakpapier minstens 15 minuten laten liggen om vocht in biscuit te
  9. houden


BOSAARDBEIENCONFITUUR

  1. Bosaardbeien opkoken en door confituurdoek duwen
  2. Sap opnieuw laten opkoken met confituursuiker
  3. Geut frambozenlikeur toevoegen


AFWERKING

  1. Room samen met bloemsuiker opkloppen tot een stevige massa
  2. Helft van de aardbeien in zeer fijne schijfjes snijden
  3. Rolbiscuit bestrijken met bosaardbeienconfituur
  4. Daarna bestrijken met slagroom
  5. Beleggen met schijfjes aardbei
  6. Biscuit strak oprollen
  7. Zijkanten netjes bijsnijden
  8. Afstrijken met slagroom met behulp van een vel bakpapier
  9. Decoreren met vers fruit en eetbare bloemen