Bake Off Vlaanderen

De heetste Kerstmis ooit: opnames van kerstspecial Bake Off tijdens hittegolf

De kerstspecial van Bake Off Vlaanderen is er ééntje om in te kaderen: vier prachtige BV's geven het beste van zichzelf in de baktent, op de tonen van Jingle en andere bells. Maar wat gebeurde daar nu allemaal achter de schermen?

De kerstspecial werd opgenomen op de warmste dag die België ooit gekend heeft. Op 25 juli kende Bake Off Vlaanderen een hete kerst met maar liefst 39,7 graden!

25 juli

Door de hitte liepen de opnames niet van een leien dakje.
De lampen vielen uit (wat alleen maar gebeurt bij temperaturen hoger dan 45 graden), airconditioning werd massaal aangekocht, maar begaf het ook in de namiddag. Liters en liters water werden geconsumeerd om toch maar niet uit te drogen, en er werden ook kilo's zoute chips en snacks genuttigd.

Jurylid Regula Ysewijn had het zelfs zo warm, dat ze zich tijdens de lunch terugtrok in de koelwagen!

regula in koelcel

De BV's hadden het ook niet makkelijk. In een bloedhete tent (zeker toen de airconditioning uitviel) kerstbuches en koekjes bakken aan minstens 180° is geen lachertje. Ze kregen dan ook vochtige handdoekjes die om het kwartier werden vervangen door een nieuw exemplaar, rechtstreeks uit de diepvries!

Jeroom en Cath Luyten bleken extreem hittebestendig: ze lieten amper een zweetdruppel in de tent en hielden dus letterlijk en figuurlijk het hoofd koel.

En Bake Off-gastheer Wim Opbrouck? Hij had geen verkoeling nodig: hij hield het een hele dag vol in een driedelig pak!

Ben_warm

Wist je trouwens dat de tent versierd werd met meer dan 20 kerstbomen? Vooraan was ook een prachtexemplaar te beschouwen van wel liefst 4 meter

Echte sneeuw in het heetst van de zomer? Dat was helaas niet mogelijk. Daarom werd de sneeuw nagebootst door wit schuim.

Sneeuw

De Kerstspecial van Bake Off Vlaanderen kan je op woensdag 18 december om 20.35 uur bekijken op VIER en VIER.be.

Toch gemist? Je krijgt een tweede kans tijdens de herhaling op kerstdag om 19.25 uur.