6 redenen om naar The Hobbit: An Unexpected Journey te kijken

'Lord Of The Rings en The Hobbit zijn de beste films ooit'. Ben je het eens met die stelling? Goed. Niet eens? Geen zorgen, na deze 6 redenen sta je gegarandeerd te popelen voor je televisie om naar The Hobbit: An Unexpected Journey te turen. Altijd leuk!

1. Je hoeft Lord Of The Rings niet gezien te hebben

Goed, er zijn wel personages uit de LOTR-trilogie die ook in The Hobbit aan bod komen, maar die worden vrij snel aan je voorgesteld door Bilbo Balings. Je bent dus meteen mee en de fans van LOTR voelen zich meteen thuis.

2. Het is best grappig

Eén ding is zeker: er wordt veel gebabbeld in alle films, maar bij The Hobbit zijn de praatscènes snel, luchtig en er zit een flinke scheut humor bij. Of het nu Bilbo Balings is die zijn eigen leven probeert te redden of de 13 dwergen die letterlijk alles opeten dat Bilbo in huis heeft, de film doet je sowieso lachen.

3. Toerismedienst van Nieuw-Zeeland

Een tripje naar de andere kant van de wereld op je verlanglijst staan? Dankzij de beelden van The Hobbit lijkt het bijna alsof je er bent. Als je na de film snel even vliegtickets boeken, begrijpen wij dat volledig.

4. Véél actie

Fan van Harry Potter and the Deathly Hallows Part II? Wel, qua actie moet The Hobbit: An Unexpected Journey zeker niet onderdoen. 

5. Vrouwelijk geweld

In de boeken kom je geen vrouwen tegen, maar regisseur Peter Jackson heeft toch enkele pittige vrouwenrollen uitgeschreven. Gelukkig! 

6. Ah, de verwondering

Hoe we het ook draaien of keren: The Hobbit is een fantasy film, en eentje die erg fijn is om naar te kijken. Er gaat een nieuwe wereld open, perfect om even aan die van jezelf te ontsnappen.

The Hobbit: An Unexpected Journey, zaterdag om 20u00 op VIER.