Blockbusters

6 redenen waarom jij de filmpremière van De Premier niet mag missen

In 2016 draaide de Vlaamse filmwereld maar rond één film, nl. de laatste telg uit de Van Looy familie: De Premier. Een spannende actiefilm die heel Vlaanderen in de ban hield van de ontvoering van premier Koen De Bouw.

De film nog niet gezien? Goed nieuws: je kan de film in première op VIER bekijken op zaterdag 13 april. Twijfel je nog of je zou kijken? Wij sommen met veel plezier 6 redenen op waarom je deze film écht niet mag missen.

1. Erik Van Looy

Erik Van Looy

Need we say more? De Premier is de meest recente film van Erik Van Looy. Het is de achtste film van Van Looy, die iets meer dan twee jaar aan de film werkte. Hij schreef ook het scenario, samen met Carl Joos (ook scenarist van o.a. De Zaak Alzheimer en Dossier K.).

2. De indrukwekkende Vlaamse cast...

Cast

De film bevat een indrukwekkende cast. Hoofdrolspeler van dienst is Koen De Bouw als premier. Charlotte Vandermeersch speelt de woordvoerder van de premier. De bad guys worden gespeeld door Dirk Roofthooft en Stijn Van Opstal.

3. ... met daarnaast ook internationale topacteurs!

Adam Godley

Naast een indrukwekkende inheemse cast, mag de internationale cast er ook best zijn. Waarschijnlijk ken je Adam Godley van series als Breaking Bad en films als Charlie and the Chocolate Factory. Godley speelt de Amerikaanse Chief of Security. De president van Amerika wordt op haar beurt gespeeld door Saskia Reeves, die je kent als Rose Teller uit de Britse reeks Luther.

4. De 'crazy eyes' van Stijn Van Opstal

Stijn Van Opstal

Dat Stijn Van Opstal een topacteur is, dat zagen we eerder al in bijvoorbeeld Tabula Rasa. Met zijn typische - wij noemen het graag 'crazy eyes' - gelaatsuitdrukking krijg je als het ware instant een bibber op het lijf.

5. Je zit op het puntje van je stoel, van begin tot eind

Dirk & Koen

De Premier is een psychologische actiethriller waarbij je - echt waar - van de eerste tot de laatste minuut op het puntje van je stoel zit. De film laat je de hele tijd in spanning afwachten wat de premier zou doen: de president neerknallen of niet?

6. Mét de medewerking van een ex-premier

Erik & Yves

Erik Van Looy deed beroep op ex-premier Yves Leterme als adviseur voor de film. Van Looy en Joos schreven het scenario met behulp van het advies van Leterme, die Belgisch premier was in 2008 en van 2009 tot en met 2011.

De filmpremière van De Premier, zaterdagavond 13 april om 20.25 uur op VIER.