7 redenen waarom een Harry Potter-fan het beste lief is

Nog op zoek naar een vriend of vriendin? Of al gezegend met een liefdevol lief? Hoe dan ook, voeg 'Potterhead' toe aan je lijst van verlangens, want het heeft alleen maar voordelen om met een Harry Potter-fan samen te zijn.

1. Echte teamplayers

Na al die keren dat Harry, Ron en Hermione samen op zoek gingen naar oplossingen voor hun - laten we eerlijk zijn - serieuze problemen, weten de Harry Potter-fans ook hoe belangrijk het is om elkaar sterktes te gebruiken en appreciëren. En dat is héél handig in een relatie. 

2. Ze hebben sterke mannelijke rolmodellen

Is het je ooit opgevallen hoe vrouwvriendelijk de serie eigenlijk is? Lezers die er van het prille begin bij zijn zijn dus opgegroeid met personages zoals Harry, Ron, Neville die de vrouwen in hun leven als gelijken beschouwen. En uiteindelijk wilt elke vrouw toch wel gerespecteerd worden in een relatie, niet? 

3. Véél verbeelding

En verbeelding is handig in een relatie, zeker als je de rest van je leven weekendjes weg, fijne vrijdagavonden en originele verjaardagcadeaus moet bedenken. 

4. Geduld, geduld en nog meer geduld

Serieus. Als je vanaf dag één de boeken las heb je zo'n 10 jaar (14 als je de films meetelt!) een relatie gehad met Harry Potter. Dus ja, geduld is een schone deugd. 

5. Ze zien hun familie graag

Oké, uiteraard gelden hier wel wat uitzonderingen op. Maar als je al die tijd ziet hoe hard Harry snakt naar ouders, dan apprecieer je je eigen familie toch net iets meer. En of het nu de familie is waarin je bent geboren, of de familie die je kiest (Dumbledore's Army of de Weasley-clan): Potterheads beseffen dat familie belangrijk is. 

6. Ze komen op voor zichzelf

Ja ja, Hermione met stip op één. Want eerlijk, je wilt toch samen zijn met iemand die een mening heeft en die durft uiten?

7. Badjas? Check!

Potterheads zijn het gewoon dat mensen voorbij vliegen in gewaden. Dus ze zullen je niet veroordelen als je twee dagen op rij in je badjas thuis chillt. Allemaal oké.