Deze acteurs en actrices ondergingen een drastische transformatie voor hun rol

Vaak is acteren niet zo makkelijk als we zouden denken. Het gebeurt maar zelden dat een acteur of actrice naar de set gaat van '9 tot 5' om daarna rustig richting huis te vertrekken. Sommigen van hen gaan tot het uiterste voor een filmrol en beginnen maanden op voorhand reeds de hoognodige voorbereidingen te treffen. Van heel veel afvallen tot enorm veel bijkomen tot het afscheren van hun haren of zelfs wenkbrauwen. You name it, they do it.

De volgende 7 acteurs en actrices hadden nét dat tikkeltje meer over voor hun rol. 

1. Charlize Theron in Monster

Charlize Theron

Charlizes gewichtstoename was slechts een fractie van de totale make-under die het anders bloedmooie model moest ondergaan om in de huid te kunnen kruipen van seriemoordenaar Aileen Wuornos. Haar wenkbrauwen werden gedeeltelijk geschoren en gebleekt, ze moest een gebit dragen en haar haren werden herhaaldelijk uitgedund en met vet ingesmeerd. Al deze moeite werd echter beloond want Charlize sleepte met deze rol een Oscar voor 'Beste Actrice' in de wacht. 

2. Christian Bale in The Machinist

Christian Bale

Christian Bale verdient zeker een plekje in deze lijst. Niet alleen voor zijn extreme gewichtsverlies voor zijn rol in The Machinist, maar ook omdat hij daarna op korte tijd heel wat spiermassa moest kweken voor zijn rol in Batman Begins. Om Irving Rosenfeld te spelen in American Hustle moest hij dan weer 20 kg bijkomen.

Van dedication gesproken! 

3. Anne Hathaway in Les Miserablés

Anne Hathaway

Anne Hathaway verloor niet alleen veel gewicht, maar schoor ook haar lange lokken af voor haar rol als Fantine. Al deze moeite leverde haar wel de Oscar voor 'Beste Vrouwelijke Bijrol' op. 

4. Natalie Portman in V for Vendetta

Natalie Portman

In V for Vendetta liet Natalie haar lokken volledig afscheren. Maar niet alleen voor deze rol ging Natalie tot het uiterste: voor haar rol in Black Swan moest de al afgetrainde actrice nog heel wat afvallen.

5. Jake Gyllenhaal in Southpaw

Jake Gyllenhaal

Vijf maanden, twee trainingen per dag en heel veel burrito's: dat was de prijs die Gyllenhaal moest betalen om in de huid van bokser Billy Hope te kruipen. Wat deze prestatie nog indrukwekkender maakt, is dat hij aan zijn strakke trainingsschema begon nét nadat hij de magere Lou Bloom in Nightcrawler had vertolkt.

6. Jared Leto in Chapter 27

Jared Leto

Normaal loopt Jared Leto rond met een stevige six-pack, maar voor zijn rol in Chapter 27 kwam hij 30 kg aan. Als drugsverslaafde transgender met aids in Dallas Buyers Club moest hij daarentegen heel wat afvallen. Die laatste rol leverde hem wel een Oscar voor 'Beste Mannelijke Bijrol' op. 

7. Meryl Streep in The Iron Lady

Meryl Streep

Hoewel Meryl niet veel voorbereiding nodig had voor haar rol als Margaret Thatcher, is ze wel haast onherkenbaar in The Iron Lady. Dankzij haar geweldige uitvoering sleepte ze een Oscar voor 'Beste Actrice' in de wacht. 

Nummer 4 zie je woensdag 9 augustus in de Summer Classic 'V for Vendetta' om 20u45 op VIER.