Deze films zie je tijdens de kerstvakantie op VIER

Ook tijdens 'the most wonderful time of the year' heeft VIER enkele leuke kerst- en eindejaarsfilms voor je in petto. Hieronder vind je een overzicht van de ho-ho-heerlijk gezellige films. Neem er een dekentje bij, schenk jezelf een warme chocolademelk met marshmellows en geniet!

Filmpremière: Muppets Most Wanted

Kerstavond (maandag 24/12), 20.35

De Muppets gaan op wereldtournee! Ze treden op in uitverkochte theaters in enkele van Europa's meest spannende bestemmingen, waaronder Berlijn, Madrid en Londen. Wanneer ze ongewild in contact komen met crimineel Constantijn en zijn handlanger Dominic (Ricky Gervais), breekt alle hel los.

MUPPETS

Bruce Almighty

Kerstavond (maandag 24/12), 22.40

Bruce Nolan (Jim Carrey) is een nieuwsreporter met ambitie. Helaas ziet hij dat vele mensen in zijn omgeving steeds hogerop geraken, terwijl hij al jaren dezelfde rotjob uitoefent. Na opnieuw een dag vol tegenslag verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God aanhoort zijn (verwijtend) gebed en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter lastiger te zijn dan gedacht.

BRUCE ALMIGHTY

Charlie and the Chocolate Factory

Tweede Kerstdag (woensdag 26/12), 20.35

Chocoladefabrikant Willy Wonka (Johnny Depp) organiseert een wedstrijd waarbij vijf kinderen een rondleiding in zijn fabriek kunnen krijgen. De kleine Charlie is één van de winnaars, samen met nog vier andere verwende nesten.

CHARLIE

Jack The Giant Slayer

Donderdag 27 december, 20.35

Een eeuwenoude oorlog laait opnieuw op wanneer de jonge boerenknecht Jack (Nicolas Hoult) onbewust een poort opent tussen zijn wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Vechtend voor zijn koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt Jack oog in oog te staan met de niet te stuiten reuzenkrijgers.

JACK

Oz The Great and Powerful

Vrijdag 28 december, 20.35

Oscar Diggs (James Franco), een eigenaardige circusartiest die zich bezighoudt met tovenarij, wordt verbannen uit het stoffige stadje Kansas en besluit het in te ruilen voor het Land van Oz. Eenmaal aangekomen blijkt roem en fortuin voor het rapen te liggen, totdat hij drie heksen ontmoet: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weiz) en Glinda (Michelle Williams). Zij zijn er niet van overtuigd dat Oscar de geweldige tovenaar is die hij beweert te zijn. Maar hier kunnen ze zich lelijk in vergissen...
Gebaseerd op L. Frank Baums geliefde personage, de tovenaar van Oz.

OZ

Striptease

Vrijdag 28 december, 23.05

Erin Grant (Demi Moore) is haar baan en de voogdij over haar dochter kwijt. Om het geld voor de proceskosten bij elkaar te krijgen, gaat Erin dansen in een louche club genaamd de Eager Beaver. Erin's striptease is zo opwindend dat een fan, die ook congreslid is, er alles aan wil doen om haar te zijne te maken.

STRIPTEASE

New Year's Eve

Zaterdag 29 december, 20.35

Een groep New Yorkers proberen hun weg naar romantiek te vinden in de loop van Oudejaarsavond. De verhalen o.a. een verbitterde, doodzieke man in een ziekenhuis (Robert De Niro), een gefrustreerde directiesecretaresse (Michelle Pfeiffer) die eindelijk haar onvervulde dromen probeert waar te maken, een vrouwelijke producer (Hilary Swank) van de befaamde Times Square Oudejaarsavond-show en een jongeman (Ashton Kutcher) die een hekel heeft aan Oudejaarsavond komen allemaal samen...

NEW YEAR'S EVE

Dolphin Tale 2

Zondag 30 december, 17.45

Er zijn een aantal jaren voorbij gegaan sinds de jonge Sawyer Nelson en het toegewijde team van het Clearwater Marine ziekenhuis de dolfijn Winter gered hebben. Met de hulp van Dr. Cameron McCarthy, die een unieke prothese-staart ontwikkelde voor de gewonde dolfijn, waren ze in staat haar leven te redden. Hun strijd is echter nog niet voorbij. Winter's surrogaatmoeder, de hoogbejaarde dolfijn Panama, is overleden, en Winter zit nu zonder de enige zwembadmaat die ze ooit heeft gehad.

DOPLHIN TALE 2

Planes: Fire & Rescue

Oudejaarsavond (maandag 31 december), 20.35

Wanneer het wereldberoemde vliegtuig Dusty ontdekt dat zijn motor beschadigd is en hij nooit meer mag racen, slui hij zich aan bij de reddingshelikopter Blade Ranger en zijn dappere team. Samen gaan ze de strijd aan tegen een gigantische bosbrand.

PLANES

Robin Hood: Prince Of Thieves

Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari), 20.35

Robin of Locksley (Kevin Costner) zit na de kruistochten gevangen in Turkije. Hij ontsnapt dankzij de hulp van Moorse medegevangenen. Wanneer hij terug is in Engeland komt Robin erachter dat zijn vader gedood is door de Sheriff van Nottingham (Alan Rickman) en dat het volk door hem wordt onderdrukt. Hij vlucht naar Sherwood Forrest om van hieruit, samen met het volk van Sherwood, de strijd aan te gaan met de sheriff.

ROBIN HOOD

Pearl Harbor

Woensdag 2 januari, 20.35

Rafe McCawley (Ben Affleck) en Danny Walker (Josh Hartnett) kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson (Kate Beckinsale), die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.

PEARL HARBOR

Enchanted

Donderdag 3 januari, 20.35

In de perfecte animatiewereld heerst een tovenares-koningin(Susan Sarandon) totdat haar stiefzoon (James Marsden) een vrouw gevonden zal hebben. Wanneer hij bij toeval in het bos een naïef meisje (Amy Adams) ontmoet, vraagt hij haar meteen ten huwelijk. Door toedoen van haar aanstaande schoonmoeder belandt zij echter in het hedendaagse New York, waar zij zich uiteraard geen raad weet.

ENCHANTED

Getaway

Donderdag 3 januari, 22.25

Brent Magna (Ethan Hawke), een voormalige autocoureur, moet terug achter het stuur nadat zijn vrouw ontvoerd wordt door een mysterieus persoon, die hem dwingt een aantal gevaarlijke opdrachten uit te voeren. Zijn enige bondgenoot is de jonge hacker The Kid (Selena Gomez). Samen proberen zij Brent’s vrouw te redden door gehoorzaam de instructies van de ontvoerder op te volgen, die hen constant in de gaten houdt via camera’s, geïnstalleerd in Brent’s auto.

GETAWAY

The Hangover Part III

Vrijdag 4 januari, 20.35

Deze keer is er geen huwelijk. En dus ook geen vrijgezellenfeest. Er kan niets misgaan, toch? Wanneer Alan (Zach Galifianakis) na de dood van zijn vader door een diep dal gaat, is de 'Wolfpack' het enige wat hij nog heeft. Het gezelschap komt samen wanneer ze door een zaak uit het verleden achtervolgd worden. Maar Las Vegas is slechts één van hun stopplaatsen...

HANGOVER

Gangster Squad

Vrijdag 4 januari, 22.25

Los Angeles, 1949. De meedogenloze maffiakoning Mickey Cohen (Sean Penn) voert het bewind in de stad en verrijkt zich door de inkomsten uit drugs, wapens, prostitutie en – als het even kan – elke weddenschap die afgesloten wordt ten westen van Chicago. Hij schrikt de moedigste en hardste politieagenten af, behalve een kleine geheime afdeling van de LAPD die, onder leiding van Sgt. John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling), hun krachten bundelen om Cohen neer te brengen.

GANGSTER SQUAD

Jupiter Ascending

Zaterdag 5 januari, 20.35

Jupiter Jones (Mila Kunis) werd geboren onder een sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voorbestemd is voor grootse dingen. Eenmaal volwassen droomt Jupiter van de sterren, maar ze wordt wakker in de harde realiteit waar ze toiletten schoonmaakt en heel wat pech kent. Maar wanneer Caine (Channing Tatum), een genetisch gemanipuleerde ex-militair, op Aarde aankomt om haar op te sporen, vangt Jupiter een glimp op van het lot dat al die tijd op haar wachtte – haar genetische handtekening zorgt ervoor dat ze de eerste in lijn is voor een buitengewone erfenis die de balans van de kosmos kan veranderen.

JUPITER ASCENDING

In Time

Zaterdag 5 januari, 22.55

Welkom in een wereld waar tijd het ultieme betaalmiddel is geworden. Het verouderingsproces stopt op de leeftijd van 25 jaar, maar er zit een addertje onder het gras: je bent genetisch gemanipuleerd om nog één jaar te leven, tenzij je je nakende dood kan afkopen. De rijken 'verdienen' tientallen jaren per keer (en blijven 25 jaar), waardoor ze nagenoeg onsterfelijk worden, terwijl de rest genoeg uren bij elkaar smeekt, leent of steelt om de dag door te komen. Wanneer een jonge man (Justin Timberlake) in het bezit komt van een fortuin aan tijd, wordt hij valselijk beschuldigd van moord. Hij wordt gedwongen op de vlucht te slaan met een mooie gijzelaar (Amanda Seyfried). De liefde van het duo, dat van minuut tot minuut leeft, wordt een sterk wapen in hun oorlog tegen het systeem.

IN TIME