May the odds be ever in your favour: alle Hunger Games-films op VIER!

Happy Hunger Games! And may the odds be ever in your favour.
Effie Trinket

De films in de The Hunger Games-reeks moét je gezien hebben. Het zijn erg populaire films, gebaseerd op de science fiction adolescentenromans van Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. Het verhaal speelt zich af in de dystopische samenleving dat vroeger Noord-Amerika was. Hoofdrolspelers van dienst zijn Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth.

Benieuwd wanneer we welke film uitzenden? Lees dan snel verder!

Zaterdag 20 april: The Hunger Games

HG1

We bevinden ons in Panem, een land dat in een ver verleden Noord-Amerika was. Daar worden elk jaar de Hongerspelen georganiseerd, dat zijn bevolking herinnert aan de opstand van de rebellen tijdens de burgeroorlog.

In de 12 districten van het land worden elk een jongen en een meisje gekozen die zullen deelnemen aan de Hongerspelen. Dit is een gruwelijk spel waarbij alle tributen (want zo heten de gekozen meisjes en jongens uit de districten) elkaar moeten afslachten tot er één overblijft. 

In District 12 wordt het zusje van Katniss Everdeen, Prim, geselecteerd als tribuut. Omdat ze geen schijn van kans maakt en alles overheeft voor haar zusje, neemt Katniss haar plaats in. Ze zal samen met Peeta, de bakkerszoon, naar de Hongerspelen trekken. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...

The Hungers Games, zaterdag 20 april om 20:25 uur op VIER.

Zaterdag 27 april: The Hunger Games: Catching Fire

HG2

Nadat ze de Hongerspelen wonnen, zijn Peeta en Katniss terug thuis, in District 12. maar niet voor lang, want er staat een Overwinningstournee op de planning: daarbij bezoeken ze alle andere districten als grote overwinnaars van de 74ste Hongerspelen.

Na de Overwinningstournee breken de nieuwe Hongerspelen aan. En dit jaar zijn het geen gewone Spelen... Bij de 75ste Hongerspelen hoort een Kwartstelling: een speciale editie van de Spelen waarbij de regels iets anders liggen... Dit jaar worden namelijk de tributen gekozen uit de voorbije winnaars van de Hongerspelen. Aangezien Peeta en Katniss de enige winnaars uit hun Districten zijn, moeten ook zij opnieuw naar de Hongerspelen. Maar ondertussen woedt een opstand in Panem...

The Hungers Games: Catching Fire, zaterdag 27 april om 20:25 uur op VIER.

Zaterdag 4 mei: The Hunger Games: Mockingjay Part 1

HG3

Katniss Everdeen overleeft, tegen alle verwachtingen in, voor een tweede keer de Hongerspelen. Maar ze is nog niet veilig. Peeta is gevangengenomen door President Snow in het Capitool en Snow zint op wraak.

Katniss wordt nu het gezicht van revolutie: een opstand van alle districten die zich verzetten tegen het beleid van Snow. Katniss wordt hun spotgaai of mockingjay, en probeert er alles aan te doen om zo goed mogelijk te helpen bij de revolutie. Maar makkelijk is dit niet... Zeker niet nu ze, naast Peeta, ook gevoelens krijgt voor Gale.

The Hunger Games: Mockingjay Part 1, zaterdag 4 mei om 20:25 uur op VIER.

Zaterdag 11 mei: The Hunger Games: Mockingjay Part 2

HG4

Katniss is als spotgaai het symbool van de revolutie in Panem. District 13 verklaart de oorlog aan het Capitool en in het bijzonder aan President Snow. Samen met Gale, Finnick en Peeta waagt Katniss haar leven om een moordaanslag te plegen op Snow, die op zijn beurt er ook alles aan zal doen om Katniss kapot te krijgen.

Wie Snow wil opvolgen na de revolutie? Dat is President Coin, die veilig ondergronds zit in District 13 en van daaruit de revolutie leidt. Maar ook zij is niet volledig te vertrouwen.

Einde

Nog even kort samengevat: 

  • Zaterdag 20 april: The Hunger Games
  • Zaterdag 27 april: The Hunger Games: Catching Fire
  • Zaterdag 4 mei: The Hunger Games: Mockingjay Part 1
  • Zaterdag 11 mei: The Hunger Games: Mockingjay Part 2