Crêpe Suzette in soufflé vorm

Crêpe Suzette op Wouts wijze

Benodigdheden:

 • zes eieren
 • 1 liter melk
 • boter
 • 150gr griessuiker
 • banketbakkersroom
 • 400gr bloem
 • drie sinaasappelen
 • gekonfijte sinaasappel
 • vanille stokjes
 • Grand marnier
 • citroen

Bereiding:

Laat je oven op 200° voorverwarmen.

De pannenkoeken

Neem een grote kom en giet er 1 liter melk in. Voeg er zes eitjes en 150 gr griessuiker aan toe. Snij de vanillestokjes dwars door en trek met een mesje de ‘graantjes’ er uit. Die mogen bij in mengsel. Weeg 400 gr bloem af en doe die bij de melk. Mix het geheel tot het een beslag wordt.

Haal dan het beslag door een zeef.

Neem een pannenkoekenpan en zet hem op een laag vuurtje met een puntje boter. Neem een stukje keukenrol om de overtollige vet stof weg te nemen. Giet een pollepel van het beslag in de pan. Dan draai je met je pan zodat het beslag een egaal oppervlak wordt.

Van zodra de randjes van de pannenkoek beginnen te kleuren, moet je hem omdraaien. Bak drie pannenkoeken.

Neem een ronde uitsteekvorm en snij drie rondjes uit elke pannenkoek.

Sinaasappelcoulis

Doe het potje met de gekonfijte sinaasappel in de blender en doe er een scheutje grand Marnier bij. Maak er een papje van.

Neem een sinaasappel en snij de schil eraf. Snij van deze appelsien nu kwartjes en bak ze in een pan. Giet er twee scheutjes grand marnier over en doe er wat appelsiensap bij. Laat dit inkoken. 

Zeef dit mengsel zodat de stukjes sinaasappel in de zeef blijven. Pel nog een appelsien en snij er kleine stukjes van om in de saus te doen. Giet dit mengsel in een klein potje en serveer bij de crêpe suzette.

De soufflé

Scheid wat eiwit en klop het op met een keukenrobot. Voeg er enkele lepels suiker aan toe. Laat kloppen tot het volledig stijf is.

Neem banketbakkersroom en doe dat in een grote kom. Voeg er een lepeltje van je gekonfijte sinaasappel mengsel toe en meng dit goed door de room. Voeg er twee soeplepels wit van ei aan toe en meng het rustig door met een garde. Daarna voeg je nog eens vier soeplepels van het eiwit toe en meng die er ook rustig door. Herhaal dit nog twee keer. Wanneer je een homogene luchtige massa hebt, is de soufflé klaar.

Afwerking

Neem een diep bord en wrijf de randen in met boter. Giet er suiker bij. Zorg dat de diepe rand volledig besuikerd is. Leg een pannenkoek op de bodem en bedek het met enkele soeplepel van je eiwit mengsel. Leg dan elke keer terug een pannenkoekje op het eiwit en herhaal dit  nog twee keer. De bovenkant mag volledig bedekt zijn met eiwit mengsel.

Steek je borden met je pannenkoeken soufflé in de oven. Wanneer de soufflé klaar is, sprenkel er wat gezeefde bloemsuiker over. Serveer het potje sinaasappelsaus bij je soufflé.

Smakelijk!