Crepe Suzette op Rogers wijze

Crêpe Suzette op Roger's wijze

Benodigdheden:

  • negen eieren
  • 1,5 liter melk
  • 160gr boter
  • 150gr kristalsuiker
  • twee Vanillestokjes
  • één eetlepel roompoeder
  • geklaarde boter
  • arachideolie
  • snufje zout

Voor de sinaasappelcoulis:

  • 30 g water
  • 150 g suiker
  • 1/2 kruidnagel
  • 2 jeneverbessen
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestokje
  • 50 g Grand Marnier
  • 50 g Cointreau
  • 50 g Mandarine Napoleon
  • 1l sinaasappelsap

Bereiding:

De pannenkoeken

Neem een grote kom en doe er en vijf eitjes in. Voeg er 750 milliliter melk aan toe. Weeg 75 gr suiker af en doe die er bij. Neem één vanillestokje en snij het dwars open en trek met een mesje de ‘graantjes’ er uit. Doe er één koffielepeltje puddingpoeder bij. Mix het geheel en voeg er ondertussen geleidelijk aan 225 gr bloem aan toe. Voeg een klein snufje zout toe.

Neem 80 gr boter en laat het smelten op een zacht vuurtje. Wanneer de boter gesmolten is voeg je hem toe aan je beslag terwijl je verder mixt.

Bak de pannenkoeken.

Het koekje

Neem 50 gr boter en laat het even smelten in de microgolf. Doe ondertussen 25 gr room in een andere kom. Voeg 150 gr bloemsuiker, 200 gr bloem, 175 gr gescheiden eiwit en 100 gr kristalsuiker toe aan de room.

De gesmolten boter mag er nu ook bij. Dit mengsel mag door de keukenrobot zachtjes gemengd worden.

Wanneer het mengsel een homogene massa geworden is, neem je een bakmatje. Roger gebruikt de vorm van een sneeuwvlokje en legt die op het bakmatje. Vul deze vorm met deeg. Haal dan de vorm eraf. Steek de koekjes in de oven.

Sinaasappelcoulis

Pers 1 liter sinaasappelsap. Doe dan 150gr suiker in een pan en doe er 30 gr water bij. Snij een vanillestokje open en neem een kaneelstokje, gooi ze beide in de pan. Laat het lichtjes bruin worden.
Neem 50 gr mandarine napoleon, 50 gr Cointreau en 50 gr Grand Marnier, dit mag allemaal in een glas gegoten worden.

Wanneer het suikermengsel een gouden kleur heeft, voeg je de alcohol toe. Flambeer het geheel en blus met de sinaasappelsap.

Pel een sinaasappel en snij er enkele stukjes uit.

Afwerking

Doe twee bolletjes vanilleijs in een kommetje. Giet er de coulis over en dek dit geheel af met een pannenkoekje. Leg de partjes sinaasappel bovenop de pannenkoek. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe er wat bloemsuiker over en leg ze bovenop de pannenkoek.

Smakelijk!