Fishsticks frituur deluxe

De fishsticks van Stéphane Buyens

Benodigdheden:

  • Twee tongen
  • Acht eieren
  • Bloem
  • Piment d'espelette
  • Boter
  • Peterselie
  • Kervel
  • Pijpajuin
  • Krop sla
  • Flesje bier
  • Vier Aardappelen
  • Azijn
  • Arachide olie
  • Mosterd
  • Vijf augurken
  • Vijf kappertjes

Werkwijze:

De tong

Neem twee stukjes tong. Fileer de tong. Dat doe je door het mes achter de kieuwen te steken en een beetje schuin te snijden richting het hoofd. Dan doe je hetzelfde van op de graat, richting de staart. Verwijder het vel van de filet. En verwijder ook de graat. Snij ze in kleine stukjes.

Breek twee eieren en doe ze in een maatbeker. Voeg er een beetje piment d’espelette aan toe. Voeg dan 6 eetlepels bloem toe. Mix dit geheel.

Doe er de stukjes tong in. Voeg er dan een beetje duvel aan toe. Laat ze even weken in de dressing en doe ze in je friteuse.

Puree

Schil de aardappelen niet maar kook ze in hun schil. Wanneer ze gaar zijn, neem je twee patatjes en leg ze op de plank. Snij het onderste eraf zodat ze blijven liggen op de plank. Maak een kruis boven in de aardappels, snij niet te diep.

Dressing

Breek drie eieren open en doe het eigeel in een kom. Doe een grote lepel mosterd bij het eigeel. Doe er een scheutje azijn en arachideolie bij. Mix het geheel en kruid af met zout.

Snij 5 augurken en 5 kappertjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de mayonaise. Snij wat peterselie fijn en voeg ze ook aan het mengsel toe. Kook drie eitjes gedurende 8 minuten. Pel ze wanneer ze klaar zijn en snij ze fijn. Voeg ze ook toe aan de mayonaise. Meng dit en voeg naargelang nog een beetje zout toe.

Afwerking

Leg een lepeltje tartaar op je bordje. Leg je patatjes op je bord en leg er een dun schijfje boter op. Kruid af met een beetje zout en enkele blaadjes kervel. Die zal smelten door de warmte van je aardappel. Dresseer met enkele blaadjes salade en leg daar bovenop je fish stick. Doe nog een lepeltje saus tussen je fishsticks en kruid ze nog een klein beetje af met piment d’espelette.

Smakelijk!