Kipgerecht op Aziatische manier

Kipgerecht op Aziatische wijze van Johan Segers

Benodigdheden:

  • kip
  • cilli pepertjes
  • gember
  • limoencitroen blaadjes
  • look
  • pijpajuin
  • paksoy (chinese kool)
  • Groene boontjes (sugar snaps)
  • 100 gr sojascheuten
  • noedels
  • sojasaus
  • 3 eitjes

Bereiding:

De kip

Snij de billen van de kip. Snij er ook de twee vleugels uit en een klein stukje kraakbeen van het borstbeen.

Snij de kip in kleine stukjes. Bij de bil snij je tussen de twee beentjes in. Haal het vlees van het been.

De bouillon

Breng een pot water aan de kook. Hiervan maken we een bouillon waarin de kip zal garen. Doe 5 limoencitroen blaadjes in het water en een stukje geschilde in julienne gesneden gember. Snij twee chili pepers in stukjes en haal de pitjes er uit.

Kuis twee teentjes look en snij ze in fijne stukjes en voeg ze toe aan de bouillon. Kruid af met peper. Voeg de stukjes kip toe aan de bouillon en laat goed doorkoken.

De groentjes

Kuis de groene boontjes, trek het vliesje van de groene boontjes. Snij het harde gedeelte van de chinese kool. Trek de bladeren dan uit elkaar. Snij de kool in fijne reepjes. Was nu de chinese kool en voeg hem toe aan de bouillon, de boontjes mogen er ook bij. Zet het deksel even op de pot.

Snij de pijpajuin fijn en voeg ze ook toe aan de bouillon. Voeg de noedels toe aan de bouillon. Doe drie soeplepels sojasaus in de bouillon.

Omelet

Doe drie eitjes in een kommetje en kruid ze af met peper en zout. Klop het geheel even los. Doe het in de pan. Wanneer de bovenkant niet meer ‘nat’ is, is het omelet klaar. Haal het omelet uit de pan, rol het op zoals een pannenkoek en snij er reepjes van.

De afwerking

Schep enkele pollepels van je bouillon in een bord. Zorg dat er genoeg boontjes en pijpajuin in het bord liggen en dat er genoeg bouillon op het gerechtje ligt. Werk af met enkele reepjes van je omelet.


Smakelijk!