Omelet siberienne met passievrucht

Omelet siberienne van Thierry Theys

Benodigdheden:

  • één mango
  • passievruchten
  • één ananas
  • vijf eieren
  • 200 gr griessuiker
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • patisserie bloem
  • 200 gr eiwit (ongeveer 7 eieren)
  • 220 gr suiker
  • witte rozijnen
  • Mount gay rum
  • 7 Pecannoten
  • twee Limoenen 
  • bladgoud (optioneel om te decoreren)

Bereiding:

Biscuit

Breek de eieren open en doe ze in de keukenrobot. Weeg de suiker af en doe ze bij de eieren. Doe daarna hetzelfde met de zelfrijzende bloem, maar laat de mixer iets trager draaien. Neem daarna de boter en snij er een klein stukje af en smelt ze in een klein pannetje. Giet een beetje boter in de bakvorm. De vorm moet goed vettig zijn. Doe een beetje bloem in de bakvorm, dan schudden en draaien met de vorm tot alles goed bedekt is met bloem. Doe 3 à 4 cm van het mengel in de bakvorm. Schuif het bakblik in de oven en laat 25 minuten bakken in de oven. Als hij een bruine kleur heeft haal je hem uit de oven en haal je hem voorzichtig uit de bakvorm. Laat de biscuit afkoelen. Snij daarna een cirkel uit de biscuit.


Neem de vanille ijs en neem ze uit de diepvries en zet ze in de frigo.

Eiwit

Breek en scheidt de eitjes. Hou 200gr eiwit over. Weeg dan 220 gr suiker af. Klop het eiwit op met de keukenrobot. Wanneer het eiwit naar boven komt, voeg je beetje per beetje de suiker toe. Wanneer de meringue opgesteven is, doe je die in een spuitzak.

Fruitige toets

Snij de passievruchten open en lepel het vruchtvlees er uit. Schil de mango en snij er twee schijfjes van die je tot blokjes verwerkt. Rasp de limoen boven het passievrucht mango mengsel en roer het er goed onder. Snij de pecannoten in kleine stukjes.

Afwerking

Nadat je een cirkel uit de biscuit hebt geprikt, doe je er 4 bollen vanille ijs op. Lepel je fruitmengsel leeg over de bollen ijs. Spuit met je spuitzak meringue ringrond je biscuit. Vul daarna alle gaatjes op met meringue zodat je niets meer ziet van de biscuit, het fruitmengsel en het ijs. Brand de meringue zodat die wat kleur krijgt. rasp nog wat limoenzeste over de meringue. Decoreer je omelet met bladgoud en pecanoten.

Doe wat rum in een kookpot breng die aan de kook en steek ze in brand. neem een pollepel en schep een beetje van de rum er in. Giet dit over je omelet.

Smakelijk!