Omelette siberienne met rode vruchten

Omelet siberienne van Stéphane Buyens

Benodigdheden:

  • twaalf eieren
  • suiker
  • 150 gr bloem
  • 50 gr boter
  • rode vruchten (bosbessen, aarbeien, frambozen, rode bessen, braambessen.)
  • twee citroenen
  • geschilferde amandelen
  • Grand manier
  • twee takjes munt

Bereiding:

Genoise biscuit

Breek vier eieren in de keukenrobot. Weeg 150gr suiker af. Laat je eieren mixen door de robot en doe de suiker er bij. Zeef de bloem en doe ze erna terug in je zeef. Doe er daarna de gezeefde bloem er geleidelijk aan bij en meng het met je lepel. Doe nu 50 gr boter in een pannetje en het laat het smelten. Voeg een beetje gesmolten boter toe aan het mengsel. Giet het mengsel in de bakvorm ongeveer 4cm dik. Zet het dan 25 minuten in de oven.

Wrijf de bakvorm in met boter. Doe een beetje bloem in de bakvorm, dan schudden en draaien met de vorm tot alles goed bedekt is met bloem. Draai de Genoise om op een bord zodat hij de bakvorm komt. Neem een ronde uitsteekvorm en steek 4  ronde vormpjes uit. Snij die dan midden door zodat je bovenkant en een onderkant krijgt.

Haal ondertussen het ijs uit de diepvries en zet hem in frigo

Fruitige toets

Neem je rood fruit. Snij de steeltjes af van de aardbeien en mix ze fijn met een staafmixer. Doe er een beetje water bij en eetlepel suiker. Zeef daarna deze aarbeien coulis.

Trek de rode besjes van de takjes en meng de andere rode vruchten. Pers de twee citroenen uit over de rode besjes. Doe hier 2 eetlepels suiker over. Bak een hand vol geschilferde amandelen met een hand vol suiker.

Eiwit

Spoel de kom van  je keukenrobot goed uit. Hier gaan we het eiwit in opkloppen. Zorg er goed voor dat er niets achter blijft in de pot, anders heb je een probleem bij het eiwit.

Scheid nu de eierdooiers van het eiwit. Doe bij het eiwit 100gr suiker en een klein snuifje zout. Laat het eiwit opkloppen door de keukenrobot tot het helemaal stijf is. Doe dan het eiwit in een spuitzak.

Afwerking

Neem een fles Grand Manier. En doe er een beetje van in een kookpot. Wanneer de vloeistof aan het koken is, doe je er twee takjes munt in. Druppel dan een beetje grand manier op alle ronde vormpjes.