Ravioli met ricottavulling en tomatensaus

Benodigdheden:

  • 250gr bloem
  • twee volledige eieren + één eigeel
  • 200gr ricotta
  • 20 blaadjes basicilum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram Pecorino
  • 10 Kerstomaten
  • buffelmozarella
  • tomaten passata
  • teentje look
  • olijfolie
  • Zout
  • peper

Bereiding:

Ravioli deeg

Stort de bloem in een hoop op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de hoop, waardoor je een soort van vulkaan maakt. Breek de twee eieren en het eigeel, en doe de inhoud in het kuiltje. Gebruik een vork om de eieren zorgvuldig te mengen met de bloem.
Zodra het deeg een vaste vorm krijgt, gebruik je je handen om alle ingrediënten tot een egale massa te kneden. Blijf aan de slag tot je een solide bol deeg hebt. Laat het deeg 15 minuten rusten in huishoudfolie.

De ricotta vulling

Doe 200gr ricotta in een grote kom. Voeg een beetje zout en peper toe. Meng daarna de ricotta goed zodat het een homogene massa wordt. Rasp dan 50gr pecorino kaas en 50 gr Parmezaanse kaas boven het mengel. Roer deze er onder. 
Neem 10 à 12 basilicum blaadjes en snij ze fijn. Ook dit mag aan het mengsel toegevoegd worden. Het mengsel moet een vast beslag worden. Tip: in één richting roeren.
Indien je mengsel niet smeuïg genoeg is, voeg een eitje toe. 
Doe het hele mengsel in een spuitzak.

Ravioli

Gebruik een deegroller om dunne lappen pastadeeg te rollen die geschikt zijn voor ravioli. Heel belangrijk is dat de pasta dun genoeg gerold is. 
Snij je uitgerolde pasta in twee delen. Laat een stuk liggen en leg het andere even weg. Spuit met je spuitzak toefjes ricottavulling op het deeg. Zorg dat er ruimte genoeg zit tussen de toefjes. Gebruik niet te veel vulling want anders kan het pastablaadje kapot scheuren.
Breek een eitje open en smeer het eigeel langs de randen van de pasta. Zo ben je zeker dat het zal dicht blijven tijdens het koken. Leg er het pastablaadje dat je daarnet weggelegd hebt, er op. Snij dan de ravioli uit. Leg de ravioli in je handpalmen en zorg ervoor dat alle lucht eruit is. Zo ben je zeker dat de kussentjes niet open zullen barsten tijdens het koken.
Kook de ravioli 4 tot 5 minuten. 

Tomatensaus

Doe een beetje olijfolie in een pan en voeg het teentje look toe. Snij 10 kerstomaten in vier. Voeg de kerstomaten toe en blijf goed roeren. Kruid af met zout en peper. 
Doe er daarna de tomatenpassata bij. De 10 basilicum blaadjes mogen ook in de saus gemengd worden.

Afwerking

De buffelmozzarella, snij je in blokjes en voeg je als afwerking op het einde toe bij de ravioli. 

Smakelijk!