Salade met gevulde kip en een avocado dressing

Salade met gevulde kip en een avocado dressing van Viki

Benodigdheden:

  • Kip
  • Peterselie
  • Dragon
  • Twee champignons
  • Parmezaanse kaas
  • Eén rijpe avocado
  • paneermeel
  • Ansjovis in blik
  • Boter
  • Look
  • Stokbrood
  • Mayonaise
  • Twee limoen
  • Melk
  • Groene tabasco
  • Sla
  • Stokbrood
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn

Benodigdheden: 

Laat de oven voorverwarmen op 170°

De kip

Leg de benen van de kip open en snij daar het vel van af. Snij de bouten van de kip af. Wij gaan werken met de filet van de kip.

Leg de filet met zijn velkant naar beneden, je moet hem van links naar rechts insnijden. Niet opensnijden maar een envelopje maken.

Klop de filet even plat met een vlees hamertje.

Kruid de kip af met peper en zout.

De vulling

Doe wat boter in een maatbeker en doe er dragon en peterselie bij. Snij een champignon fijn en doe die bij in het potje. Rasp een beetje parmezaan en voeg het ook toe aan de maatbeker. Twee eetlepels paneermeel mogen bij in het kommetje. Een teentje look en één ansjovisfilet mogen er ook bij. Mix het tot het een zalfje is. 

Afwerking van de kip

Doe wat van je vulling in het gleufje van de kip. Rol de kip dan op en bind ze dicht met een touwtje.

Kruid de kip lichtjes af met peper en zout. Kleur hem in een warme pan en wanneer hij egaal bruin is, steek je de pan met de kip in, in de oven. Die moet er niet zo lang in, 5 a 10 minuutjes. Haal het touwtje er af.

Broodkruimels

Snij vier stukjes van het stokbrood, leg ze op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Wrijf het teentje look over de broodjes en steek ze dan in de oven. Wanneer het brood krokant is, haal je het uit de oven en doe het in een vijzel. Plet het brood met de stamper tot het broodpoeder geworden is.

Neem een pan en bak het broodpoeder met een beetje olijfolie.

Hak peterselie fijn en voeg die toe bij het brood. Kruid het af met peper en zout.

Avocado dressing

Doe twee eetlepels mayonaise en een scheutje melk in je mengbeker. Voeg een halve avocado, een ansjovisfilet, een klein teentje look en geraspte parmezaan toe. Rasp een beetje van de limoenschil bij het mengsel. Mix het geheel en kruid af met peper en zout.

Wanneer het geheel een smeuïge mengsel geworden is, voeg je enkele druppeltjes milde tabasco toe.

Salade

Snij de de salade in het midden door. En trek de blaadjes uit elkaar. Doe er wat blaadjes van dragon bij. Doe er olijfolie, limoensap, peper en zout bij. Er mogen een paar druppeltjes balsamico azijn bij. Meng de salade.

Afwerking

Doe een lepel avocado dressing in het midden van je bord. Zorg ervoor dat het een mooi rondje wordt. Zet een ijzeren ring over de dressing. Maak een tweede laag van de salade. Snij dunne plakjes van de kip en leg deze stukjes bovenop de salade. Hierover doe je een lepel van je broodkruim mengsel. Werk af met enkele bieslook topjes.

Smakelijk!