Tomaat garnaal met mozzarella

Tomaat garnaal van Roger Van Damme

Benodigdheden:

  • vier tomaten
  • ijsblokjes
  • garnalen
  • mozzarella
  • basilicum
  • vier eieren
  • één limoen
  • chardonnay azijn
  • arachideolie
  • worcestersaus
  • vurrypoeder
  • ketchup
  • mosterd
  • witte wijn
  • peper
  • zout

Bereiding:

De tomaat

Breng een pot water aan de kook. Dit water dient om de tomaatjes te laten schrikken. Maak een klein kruisje onderaan de tomaat. Zo krijgen we straks het velletje van de tomaat gemakkelijk los.

Doe ijsblokjes in een kom en doe er koud water bij.  Laat de tomaten zakken in het hete water. Dit moet niet zo lang, wanneer je ze er uit haalt, leg je de tomaten in het ijswater. Pel de tomaten nu.

Snij stukjes van de tomaat zodat hij blijft rechtstaan en het topje er af is. Hol de tomaat uit.

Garnaaltjes

Neem een leeg kommetje en pel de garnaaltje. Neem een garnaal vast aan kop en staarteinde. Druk de staart naar de kop toe en draai lichtjes zodat de pel los komt. Trek nu de pel naar achter zonder de garnaal te breken. Haal dan de pel van de voorkant van de garnaal weg door langs de onderkant van de garnaal achter de pel te gaan en over de bovenkant heen terug naar de onderkant te trekken. De kop komt dan vanzelf mee los.

Hou de hoofdjes bij, die gaan we straks frituren als versiering.

Snij plakjes van de mozzarella, doe er wat peper en zout over.

Mayonaise

Scheid twee eitjes en hou de eigelen bij. Doe er 3 cl chardonnay azijn bij, één theelepel mosterd, een mespuntje currypoeder, een koffielepel ketchup en 1 cl witte wijn. Kruid af met peper, zout en enkele druppels worcestersaus.

Voeg dan 3 dl arachideolie toe. Mix het geheel met een staafmixer tot het een smeuïge substantie geworden is.

Afwerking

Meng een handvol garnalen met de mayonaise. Druppel er enkele druppels limoensap over. Vul de tomaten met dit mengsel.

Neem een bordje en leg je tomaat erop. Snij er een rondje uit de mozzarella en leg die bij op je bord. Leg er enkele blaadjes basilicum op.

Wanneer je bijna klaar bent, steek je de kopjes van de garnalen kort in het frituurvet.

Dresseer de hoofdjes op de bovenkant van je tomaat garnaal.

Roger heeft nog twee spuitzakjes klaargemaakt met zure room en pesto en hij legt er enkele toefjes naast.

Smakelijk!