Cook Ensemble

20/11: Kabeljauw met een korstje & preistoemp

kabeljauw
kabeljauw

Ingrediënten – voor 2 flinke eters 

De visbereidng:

  • 300 gr. kabeljauwfilet  (of stevige witte vis)
  • verse groene kruiden naar keuze (bv. peterselie, kervel, bieslook, basilicum, dragon…)
  • 2 sjalotten (gepeld)
  • 100 gr. panko (= grof Japans paneermeel)
  • 2 blokjes visbouillon
  • 100 gr. boter (op kamertemperatuur)
  • fles witte wijn
  • peper en zout

De stoemp:

  • 600 gr. geschilde aardappelen (bloemig, bv. bintje)
  • 3 stammen prei (gewassen en fijn gesneden)
  • 100 gr. roomkaas met kruiden (of 100 ml room)
  • klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voor een sausje:

  • 1 dl. fijne olijfolie
  • de rest van je groene kruiden
  • 1 citroen
  • peper en zout

Specifiek materiaal:

  • vuurvaste schotel (ovenschotel)
  • een pureestamper
  • een staafmixer

Wil je de ingrediënten direct op een digitaal boodschappenlijstje plaatsen? Dat kan via Albert Heijn. Laat je boodschappen thuis leveren of ga naar jouw Albert Heijn. Makkelijk toch?

ah
ah