
Ingrediënten – voor 2 flinke eters
De visbereidng:
- 300 gr. kabeljauwfilet (of stevige witte vis)
- verse groene kruiden naar keuze (bv. peterselie, kervel, bieslook, basilicum, dragon…)
- 2 sjalotten (gepeld)
- 100 gr. panko (= grof Japans paneermeel)
- 2 blokjes visbouillon
- 100 gr. boter (op kamertemperatuur)
- fles witte wijn
- peper en zout
De stoemp:
- 600 gr. geschilde aardappelen (bloemig, bv. bintje)
- 3 stammen prei (gewassen en fijn gesneden)
- 100 gr. roomkaas met kruiden (of 100 ml room)
- klontje boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Voor een sausje:
- 1 dl. fijne olijfolie
- de rest van je groene kruiden
- 1 citroen
- peper en zout
Specifiek materiaal:
- vuurvaste schotel (ovenschotel)
- een pureestamper
- een staafmixer
Wil je de ingrediënten direct op een digitaal boodschappenlijstje plaatsen? Dat kan via Albert Heijn. Laat je boodschappen thuis leveren of ga naar jouw Albert Heijn. Makkelijk toch?
