Cook Ensemble

2/12: Twee bladerdeegpizza’s: hartig en met chocolade

pizza's
pizza's

De pizzabodems

  • 2 vellen vers bladerdeeg (mag ook rechthoekig)
  • 1 ei
  • een kwastje en een vork

 

Hartige pizza (laat vlees en vis weg, als je veggie eet)

  • 100 g chorizo (plakjes)
  • 1 blikje ansjovis op olie
  • 250 g mozzarella (2 bolletjes)
  • een blokje Parmezaanse kaas
  • 2 dl passata
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el kappers
  • een handje olijven (zwart of groen, ontpit)
  • 1 ui (gepeld)
  • 1 teen look
  • 50 g rucola (notensla)
  • oregano (gedroogd)
  • basilicum (enkele verse takjes)
  • cayennepeper
  • zout

 

Dessertpizza

  • 200 g chocolade (selectie donker/melk/wit naar keuze)
  • enkele marshmallows
  • 100 g fruitsnoepjes (zachte gommen)
  • 1 el sinaasappelconfituur (marmelade)
  • een handje hazelnoten (of noten naar keuze)
  • basilicum (enkele verse takjes)
  • een snuif grof zout
  • een scheutje fijne olijfolie

 

Materiaal

  • oven, voorverwarmd op 200°C

 

Wil je de ingrediënten direct op een digitaal boodschappenlijstje plaatsen? Dat kan via Albert Heijn. Laat je boodschappen thuis leveren of ga naar jouw Albert Heijn. Makkelijk toch?

ah
ah