Cook Ensemble

24/11: Een luie bouillabaisse

bouillabaise
bouillabaise

Bouillabaisse

  • 400 g graatloze verse of ontdooide vis naar keuze (bv. pladijsfilet, kabeljauw, heek, wijting,zalm …)
  • 150 g gemengde zeevruchten (vers of diepgevroren)
  • 2 wortelen
  • 1 stengel groene selder
  • 1/2 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 2 blokjes visbouillon
  • een scheut olijfolie
  • peper & zout

Een rouille

  • 4 el mayonaise met olijfolie
  • 1 teen look
  • saffraanpoeder (of enkele draadjes)
  • cayennepeper
  • zout

Toast met kaas

  • ½ stokbrood
  • 150 g geraspte kaas (Emmentaler, Gruyère of een mix voor gratin)
  • 2 tenen verse knoflok
  • scheutjes olijfolie

Wil je de ingrediënten direct op een digitaal boodschappenlijstje plaatsen? Dat kan via Albert Heijn. Laat je boodschappen thuis leveren of ga naar jouw Albert Heijn. Makkelijk toch?

ah
ah