Dancing with the Stars

Davy Brocatus en Sam Louwyck verrassen in Dancing with the Stars-jury

Van links naar rechts: Davy Brocatus, Sam Louwyck, Joanna Leunis, Jan Kooiman

Davy Brocatus, Sam Louwyck, Jan Kooijman en Joanna Leunis, dat zijn de vier juryleden van het tweede seizoen van Dancing with the Stars. Zij zullen vanaf zondagavond 22 september de technische hoogstandjes, pittige dansmoves en star quality van Julie Vermeire, Jani Kazaltzis, Michaël Pas, Evy Gruyaert, Kelly Pfaff, Viktor Verhulst, Christoff, Ann Pira en Ianthe Tavernier beoordelen. Wie zet zijn beste dansbeentje voor en gaat met de meeste punten lopen?  

Davy Brocatus

Davy Brocatus begon zijn danscarrière in de toenmalige dansschool Crikemans te Merksem op 16-jarige leeftijd. Na heel wat Belgische titels te behalen, maakte hij de overstap naar de Amateurs en al snel won hij samen met zijn partner de ene wedstrijd na de andere. In '94 verhuisde hij naar London waar hij meer dan 5 jaar doorbracht in het teken van het stijldansen. Conclusie: zijn danspalmares is zeer uitgebreid! Als jurylid van de voorganger van Dancing with the Stars en met zijn 30 jaar ervaring in de danswereld, weet hij perfect waar hij op moet letten bij de kandidaten.

Sam Louwyck

Sam Louwyck is een Vlaamse danser, choreograaf, acteur en zanger. Hij is bekend als schrijver en uitvoerder van alternatief ballet. Sinds '93 is hij betrokken bij Les Ballets C de la B. Met dit gezelschap speelde hij over de hele wereld. Daarnaast acteert hij in een steeds groter aantal films. Aanvankelijk voornamelijk als danser, later steeds meer als acteur. Maar dansen bleef zijn grote passie en de kennis die hij heeft, wil hij nu graag delen met de sterren uit Dancing with the Stars. 

Joanna Leunis

Joanna Leunis won alle grote latin- en ballroomwedstrijden en werd ook meerdere malen Europees én wereldkampioene. Ze is als geen ander op de hoogte van de technische kennis van diverse dansstijlen én deelt haar kennis gretig met de deelnemers. Ze was vorig jaar jurylid in het eerste seizoen van de Vlaamse Dancing with the Stars, net zoals Jan Kooiman. Dat hij ervaring heeft als jurylid van dansprogramma’s is geen geheim. Als voormalig moderne danser, acteur, presentator en ondertussen ook tv-maker zit hij zeker op de juiste plek aan de jurytafel.

Jan Kooijman

Mis het niet: Dancing with the Stars, vanaf 22 september elke zondag op VIER.