Dit zijn de ambassadeurs en consuls uit De Ambassade

elie

Elie Loos is vice-consul in Bangkok en vertoefde de voorbije jaren ook in Zuid-Korea, de VS en Iran. Hij beslist welke landgenoten kunnen trouwen met een Thaise partner op basis van een gesprek en een individuele ondervraging.

Cathy

Cathy Buggenhout was consul-generaal in New York, maar werkt sinds dit jaar opnieuw in België. In New York kunnen de 2.500 ingeschreven Belgen altijd terecht in het Belgische consulaat-generaal. Ze hebben uiteenlopende profielen: academici, jonge en hippe volgels of bedrijfsleiders van Belgische en internationale bedrijven.

Nicolas

Nicolas Nihon is de nieuwe ambassadeur in Nairobi. Hij heeft een Thaise vrouw en een zoontje. Hij werd geboren in Bangkok, maar zijn eerste herinneringen zal hij hebben aan Kenia.

Philippe

De residentie van de Belgische ambassadeur in Thailand, Philippe Kridelka, ligt in het hartje van Bangkok. Hij koos bewust voor deze job en het bijhorende verhuizen om de vier jaar, maar zijn kinderen niet. Daarom liet hij voor hen hun volledige slaapkamer telkens mee verhuizen van land naar land.

Jean-Paul

Jean-Paul Charlier is consul-generaal in Rio de Janeiro. Het is een man met ervaring, want hij werkte eerder al in RD Congo, Rusland, New York, Argentinië en Ethiopië. Het mag niet verbazen dat Jean-Paul ondertussen vlotjes zeven talen spreekt.

Hilde

Hilde Van Inthoudt is ondertussen consul in Kinshasa, maar zat in de periode voordien in Nairobi. Ze heeft voor haar job ondertussen zowat de hele wereld gezien en spreekt naast haar moedertaal Nederlands ook Frans, Engels, Duits, Arabisch, Hebreeuws, Chinees, Swahili en Russisch.