De Rechtbank

Deze rechters openen de debatten in nieuw seizoen van De Rechtbank

In het negende seizoen van De Rechtbank spelen zes nieuwe rechters vanaf maandag 26 augustus de hoofdrol, samen met vier oude bekenden.

Dieter Vanoutrive

vanoutrive

Rechter Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter in Gent. Met zijn eeuwig strikje is hij een opvallende verschijning en hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen.

Geert Vandaele

van_daele

Rechter Vandaele was eerder al te zien in het vijfde seizoen van De Rechtbank. Hij is politierechter in Veurne en is streng maar uiteraard rechtvaardig en schuwt de humor niet.

Annemie Robijns

robijns

Als vrederechter in Jette behandelt rechter Robijns heel wat zaken in de zittingszaal, maar ook op locatie. Ze behandelt ondermeer heel wat zaken rond bewindvoering, waarbij ze iemand kan aanstellen om de belangen te behartigen van iemand die daar niet meer toe in staat is.

Annemie Robijns is rechter in het grootste vredegerecht van het land en schakelt vlot tussen Nederlandstalige en Franstalige zaken.

Ariane Braccio

braccio

Correctionele rechter Braccio was in het vorige seizoen van De Rechtbank al te zien en krijgt in Tongeren te maken met drugszaken, zaken van huiselijk geweld en schiet- en steekpartijen.

Pieter-Jan Steverlinck

steverlinck

Correctionele rechter Steverlinck behandelt in Hasselt en Tongeren onder andere drugszaken en diefstallen.

Anne Debrule

debrule

Rechter Debrule is correctionele rechter in Luik, en krijgt te maken met drugszaken, slagen en verwondingen, geweld, bedreigingen en inbraak.

Karel Van Cauwenberghe

van_cauwenberghe

Karel Van Cauwenberghe is onderzoeksrechter in Antwerpen. Hij is een oude bekende van het programma, maar is dus weer op post dit seizoen. Ontploffende granaten, partnergeweld, bedreiging en steekpartijen komen allemaal aan bod.

Lionel Kaëns

kaëns

Lionel Kaëns is onderzoeksrechter in Charleroi en krijgt daar te maken met heel wat uiteenlopende zaken als diefstal, slagen en verwondingen met voorbedachte rade, drugszaken of wapenbezit.

Lionel Dessart

dessart

Politierechter Lionel Dessart in Luik was vorig seizoen al te zien in De Rechtbank, maar zet dus ook dit jaar de deur van de rechtszaal open.