Dit is het najaar van VIER

Najaarsbeeld 2017
Huizenjagers

Huizenjagers

In Huizenjagers openen gepassioneerde makelaars de jacht op Vlaanderens verleidelijkste vastgoed én op de titel van beste makelaar. Iedere week laten drie huizenjagers zien wat ze in hun mars hebben en gaan ze in dezelfde regio op zoek naar het droomhuis voor hun klanten. Van gezellige bungalows over architecturale herenhuizen tot creatieve woonboten: voor elk wat wils. De makelaars kunnen elkaars huisbezoeken live volgen en voorzien deze uiteraard ook van de nodige commentaar. Aan het einde van de dag zijn het echter de kopers die beslissen welke verkoper als beste uit de bus komt.

Dit zie je in de eerste week van Huizenjagers

Huizenjagers, vanaf 21 augustus, van maandag tot donderdag om 19u45
 

De Kust is Veilig

De Kust is Veilig

De Kust is Veilig werpt een unieke blik op het leven van hulpverleners in onze Vlaamse badsteden. Strandredders, de Scheepvaartpolitie, zeereddingsdiensten, de Lokale Politie, medische hulpverleners, de Marine en de Militaire Luchtmachtbasis Koksijde zorgen er in samenwerking met het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum voor de juiste bijstand, snelle hulp en vooral een veilige zomervakantie voor toeristen en bewoners.

Bekijk hier de eerste beelden

De Kust is Veilig, vanaf maandag 28 augustus om 21u30
 

Camping Karen & James

Camping Karen & James

Karen Damen en James Cooke openen deze zomer hun eigen camping. Ze worden opgeleid tot uitbaters en zetten elke week hun tenten op voor een groep bijzondere gasten: dove mensen, kinderen die lijden aan de verouderingsziekte progeria, mensen met een mentale beperking… Samen genieten ze van alle campinggeneugten: samen opstaan en gaan douchen, marshmallows eten bij het kampvuur of uit de bol gaan tijdens De Camping Zingt. Maar het duo organiseert ook verrassingen buiten het kampeerterrein: koken in een driesterrenrestaurant, racen met een Ferrari, leren salsadansen, shoppen met Jani, … al de dromen van hun gasten worden waargemaakt.

Bekijk hier een preview met een openhartige James

Camping Karen & James, vanaf maandag 28 augustus om 20u35
 

De Rechtbank

De Rechtbank

De procureurs eisen, de beklaagden verdedigen zich, de advocaten pleiten en de rechters oordelen. En dit in eer en geweten. De camera’s van De Rechtbank volgen in het zevende seizoen rechters in Antwerpen, Beringen, Bergen, Brugge, Brussel en Hasselt. En in Charleroi volgen ze - heel uitzonderlijk - een rechtbank gezamenlijk voorgezeten door drie rechters die alleen oordelen over de allerzwaarste misdaden.

Bekijk hier de eerste beelden

De Rechtbank, terug vanaf dinsdag 29 augustus om 20u35
 

De Bende Haemers

De Bende Haemers

Le Grand Blond, de bijnaam van spilfiguur Patrick Haemers, topgangster met sterallures. Tijdens de jaren 80 pleegt de Brusselse criminele bende Haemers de ene na de andere gewelddadige overval op geldtransporten. Samen met bendeleden Philippe Lacroix, Thierry Smars en later ook Basri Bajrami, baant Patrick Haemers zich een weg naar de top van het zware banditisme. Haemers pleegt in 1993 zelfmoord in zijn gevangeniscel. In de deze spraakmakende reportagereeks, eerder uitgezonden op VIER in 2012, toonde televisiemaker Peter Boeckx voor het eerst exclusieve getuigenissen uit de directe omgeving van de bende: zijn moeder Liliane Pieters, zijn weduwe Denise Tyack en zijn zoon Kevin. Nu, bijna vijfentwintig jaar na de zelfmoord van Patrick Haemers, zenden we de reeks opnieuw uit.

De Bende Haemers, terug vanaf donderdag 7 september om 21u30
 

Bake Off Vlaanderen

Bake Off Vlaanderen

Wim Opbrouck gaat dit najaar op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen in Bake Off Vlaanderen. Acht weken lang zullen gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar opnemen om de lekkerste en meest creatieve baksels voor te schotelen aan een wel erg gespecialiseerde jury. Meesterpatissier en hofleverancier Herman Van Dender en foodwriter en food historian Regula Ysewijn proeven met de meest professionele smaakpapillen de creaties van de bakfanaten.

Zij strijden om de titel van meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen

Bake Off Vlaanderen, vanaf woensdag 30 augustus om 20u35
 

#hetisingewikkeld

#hetisingewikkeld

Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers) hebben het allemaal: een goede job, twee prachtige kinderen, toffe vrienden, een mooi huis en een kat. Maar de liefde is uitgedoofd, hun seksleven dood en de midlifecrisis klopt op de deur. Lien beslist om uit elkaar te gaan, maar zij en Peter krijgen het niet over hun hart om de kinderen wekelijks heen en weer te verhuizen. Daarom besluiten ze in hetzelfde huis te blijven wonen. Week om week slaapt de één in de kelder en de ander boven met de kinderen in huis. Omdat ze het gevoel heeft dat ze té veel gemist heeft in haar leven, begint Lien al snel aan een inhaalbeweging, inclusief Tinder en hardnekkige katers. Peter daarentegen worstelt met een joekel van een identiteitscrisis…

Bekijk hier de eerste beelden

#hetisingewikkeld, vanaf woensdag 30 augustus om 21u45
 

De Recherche

De Recherche

De Recherche is terug. De camera volgt dit seizoen elke stap in het onderzoek van de Lokale Recherche in Genk en Gent. Politiezone Carma, onder leiding van Rudi Schellingen, toont de dagelijkse werking van team drugs, team Ecofin (financiële dossiers) en team zware criminaliteit. Voor de allereerste keer kon De Recherche ook enkele zedendelicten volgen. Het opsporen en identificeren van mogelijke daders, het verzamelen van het nodige bewijsmateriaal, huiszoekingen en observaties van de buurt of verdachten, tot de arrestatie en het eerste verhoor door de rechercheurs en de voorleiding bij de onderzoeksrechter.

Bekijk hier de eerste beelden

De Recherche, terug vanaf donderdag 7 september om 20u35
 

Gert Late Night

Gert Late Night

Gert Late Night vaart opnieuw uit. Vanaf maandag 4 september verwelkomen Gert Verhulst en James Cooke wekelijks drie nieuwe gasten aan boord van de Evanna. Trossen los dus voor fijne gesprekken, bijzondere actuagasten, intieme bedgeheimen en af en toe wat piraterij.

Een blik achter de schermen tijdens de voorbereidingen van het nieuwe seizoen

Gert Late Night, vanaf 4 september, van maandag tot donderdag om 22u15
 

Sports Late Night

Sports Late Night

Op vrijdag en zaterdag brengt Sports Late Night verslag uit van alle matchen en alle doelpunten van de Jupiler Pro League. Afwisselend gidsen Bart Raes en Gilles De Coster de kijker door de wedstrijden van de dag, en gaan dieper in op betwistbare fases en de stand van het Belgische voetbal. Sport Late Night op zondag is een afsluiter van een weekend vol voetbal. Gilles De Coster en Bart Raes verdelen het spel en wisselen wekelijks van diepe spitsen: bekende actua-gasten met een authentieke passie voor sport en voetbal en voetbalexpert met dienst, Geert De Vlieger. Een zondagavond vol voorzetten en doelpunten, met ruimte voor een net iets andere kijk op het afgelopen sportweekend.

Sports Late Night, elke vrijdag, zaterdag en zondag
 

The Night Manager

Twin Peaks en The Night Manager

De meest beruchte Amerikaanse cultserie is na 26 jaar teruggekeerd naar het kleine scherm in Vlaanderen. Na de première op Telenet Play More in mei, zenden we deze winter het langverwachte derde seizoen van Twin Peaks uit op VIER. The Night Manager vertelt dan weer het verhaal van ex-militair Jonathan Pine (Tom Hiddleston) die undercover gaat in de organisatie van wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie). De Brits-Amerikaanse miniserie is gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van Brits auteur John le Carré en wist maar liefst drie Golden Globes in de wacht te slepen.
 

DSMTW

Ondertussen op de set en in de studio...

Vooraleer Erik Van Looy het spetterende vijftiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld uit zijn voegen laat barsen, is Bartel Van Riet bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Ons Eerste Huis. Ivan Pecnik serveert je weldra het achttiende seizoen van Komen Eten en Bart De Pauw coacht achter de schermen de kooktweeling Kristof en Stefan Boxy, die zich voor hun gloednieuwe programma De Boxy's laten uitdagen door een bekende of onbekende Vlaming tot een bijzondere kookopdracht. Project Axel wordt een bijzondere documentairereeks waarin Axel Daeseleire een intensief traject start met een aantal daklozen en hen met 10.000 euro van straat wilt halen en houden.