Grillmasters

Deze topchefs leggen kandidaten op de rooster in Grillmasters

Seppe Nobels en Peter De Clercq

Peter De Clercq en Seppe Nobels zullen binnenkort het nieuwe Grillmasters in goede banen leiden. De ‘beste barbecuechef’ en de ‘beste groentenchef ’ zullen negen weken lang tien duo’s fileren in een afvallingsrace rond barbecueën.

Tien grillkoppels gaan de strijd aan om uiteindelijk de Grillmaster te worden. Elke week krijgen zij een opdracht en is het de bedoeling dat zij de meest imponerende, origineelste en beste barbecuecreaties neerzetten.

"Grillmasters wordt back to the roots en heel authentiek"
Seppe Nobels

De twee minst presterende koppels van de week eindigen in de ‘burn-out’. Hiermee eindigt de strijd elke week voor één koppel. Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq en topchef Seppe Nobels vormen de jury van Grillmasters.

Seppe Nobels

Seppe Nobels - Graanmarkt 13

Seppe Nobels (°1982) deed als kind al wat van een kok mag worden verwacht: hij roerde graag in de potten van zijn moeder. Hij leerde het vak verder in hotelschool Ter Duinen in Koksijde en op stageplaatsen zoals Folliez (Mechelen), Maison du Cygne (Brussel), Villa Bellerose (Saint-Tropez) en Osteria La Loggia (Sienna). Zijn professionele carrière startte hij in restaurant Absoluut Zweeds en hij ontdekte de Frans-Provençaalse keuken bij Wout Bru in Bistrot d’Eygalières. Op zijn 22ste nam hij deel aan de wedstrijd ‘Beste Juniorkok van België’ waar hij vier hoofdprijzen behaalde.

Met de keuken van ‘zijn’ Graanmarkt 13 streeft hij een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk na. Producten komen dan ook rechtstreeks uit de eigen tuin of van bij lokale boeren. Vandaar dat hij de titel ‘Beste Groentenchef van Vlaanderen’ op zak mocht steken.

Peter De Clercq

Peter De Clercq - Eleckerlijc

Peter De Clercq (°1970) is een pionier wanneer het op barbecueën aankomt in ons land. Hij grilt elke dag, al langer dan dertig jaar. Hij volgde een opleiding tot slager en kent de dieren waarmee hij werkt als geen ander. In zijn restaurant Elckerlijc worden meer dan 20 kwaliteitsvolle runderrassen geserveerd, telkens bereid op de barbecue. Maar de passie van De Clercq gaat verder dan het rund alleen. Hij kweekt eigen groenten, fruit, kruiden, kippen, varkens en lammeren.

In 2003 behaalde De Clercq met zijn team goud op het Wereldkampioenschap Barbecue in Jamaica. The New York Times omschreef hem als “een van ’s werelds beste barbecuechefs”.

Grillmasters, binnenkort op VIER