Maak kennis met de personages uit #hetisingewikkeld

Groepsbeeld cast

#hetisingewikkeld is een tragikomische fictiereeks over familie, liefde en hoe een gezin anno 2017 verschillende maten en vormen kent. Maak hier kennis met de personages.

Lien (An Miller)

Lien is 12 jaar getrouwd met Peter en heeft 2 fijne dochters met hem, maar de sleur is echter al een hele tijd geleden in hun relatie gekropen. Zij heeft het gevoel dat ze alleen nog goed is voor de was en de plas en ze mist waardering, voldoening en…passie in haar leven. Het is zij die de knoop doorhakt om te scheiden en ze maakt al snel van de gelegenheid gebruik om weer met volle teugen van het leven te genieten. Maar het gras is ook niet altijd groener aan de andere kant…

Peter (Ben Segers)

Peter is de man van Lien, maar dat is ook ongeveer alles wat er over hem gezegd kan worden. Hij leeft het leven zoals het is en beseft niet dat zijn relatie, net als hijzelf, is uitgeblust. Wanneer hij en Lien effectief uit elkaar gaan, komt hij zichzelf tegen en wil hij één en ander goedmaken. Tot ook hij zich in het vrije leven stort...

Koen (Bert Haelvoet)

Koen is sinds jaar en dag de beste vriend van Peter en na de scheiding ook zijn eerste steun en toeverlaat. Hij kent de zwakke plekken van Peter door en door en tracht hem de elementaire beginselen van een liefdesrelatie en het huwelijksleven bij te brengen. Zelf ligt hij onder de sloef bij zijn eigen vrouw Valerie, die eigenlijk veel te mooi voor hem is. Maar dat vindt hij dan weer niet erg.

Valerie (Lize Feryn)

Valerie is de veel jongere vrouw van Koen met wie ze al 3 kinderen heeft en is ondertussen ook de boezemvriendin van Lien. Zij neemt nooit een blad voor de mond, doet haar zin en doet dat vooral zonder er veel bij na te denken. Valerie is dan ook zowat alles wat Lien niet is en dat blijkt vooral voor Lien een verademing na de scheiding.

Ine (Kristine Van Pellicom)

Ine is de zus van Lien en al eeuwig op zoek naar die ene ware liefde, alleen wil dat niet zo goed lukken via de gekende datingsites. Ze wil dolgraag kinderen, als het kan met een man, als het niet kan met een spermadonor. Maar wanneer alles nog maar eens hopeloos lijkt, staat er dan toch plotseling een prins op het witte paard voor de deur.

Seppe (Bill Barberis)

Seppe is een beginnend schrijver die het vrijgevochten leven lijkt te belichamen. Lien valt dan ook als een blok voor zijn charmes en geniet van de aandacht die hij haar geeft en die ze van Peter nooit heeft gekregen. Maar met de twee kinderen én de ex van Lien onder hetzelfde dak vertoeven, dat vindt hij toch wat ingewikkeld…

Charlotte (Charlotte Vandermeersch)

Charlotte is danslerares en wordt door Peter gebeld om hem de openingsdans te leren die hij normaal op het huwelijksfeest met Lien had moeten dansen. Maar dat heeft hij destijds dus niet gedaan. Charlotte doet de uitgebluste Peter weer heropleven en zorgt ervoor dat hij wat meer het heft in eigen handen neemt.

Charlotte

De ouders van Lien (Jos Verbist & Els Olaerts)

Lien en Ine hebben de kille relatie zonder genegenheid tussen hun ouders nooit begrepen. Langs de andere kant zien hun vader en moeder met lede ogen aan hoe hun ene dochter maar niet aan een man geraakt en de andere godbetert gaat scheiden, terwijl ze zo’n fijn gezinnetje heeft. En dat scheiden en toch samenwonen, vinden ze al helemaal een absurd idee.

De ouders van Lien

Henry (Johny Voners)

Henry heeft 10 jaar geleden zijn huis verkocht aan Lien en Peter. Hij is ondertussen dement geworden en denkt dat hij daar nog steeds woont met zijn vrouw, die eigenlijk al enkele jaren geleden overleden is. Hij staat dus te pas en te onpas aan de deur bij Lien en Peter. Maar ook al is hij niet goed meer bij zijn verstand, heeft hij levenswijsheid te over.

Nicolas (Geert Hunaerts)

Nicolas is de zoon van Henry en komt regelmatig zijn vader ophalen als hij weer eens bij Lien en Peter zit. Wanneer op een dag Ine voor hem de deur opendoet, ziet ze zichtbaar smachtend in hem de man waar ze al heel haar leven naar op zoek is.

Nicolas

#hetisingewikkeld, vanaf woensdag 30 augustus om 21u45 nieuw op VIER