Koop tickets voor het allereerste solo concert van Karen Damen

Karen Damen
(c) Raia Maria-Laura

Karen Damen maakt in 2018 haar grote droom waar: een soloplaat. Een idee waarmee ze al sinds haar zevende rondloopt, en waarvan de uitwerking in het voorjaar van 2018 op VIER te zien zal zijn in het nieuwe programma ‘Karen maakt een plaat’.

Koop tickets voor het allereerste solo concert van Karen Damen

Karen Damen maakt in 2018 haar grote droom waar: een soloplaat. Op 16 maart staat ze in de Lotto Arena om haar muzikale kindje aan de wereld voor te stellen.

Koop tickets
“Ik was als kind stikjaloers op ‘Kinderen voor Kinderen’. Die waren ongeveer even oud als ik en die hadden hun eigen plaat uit. Ook bij ieder kindsterretje uit die periode dacht ik: Dat wil ik ook ooit!”
Karen Damen

Kleine Karen uit Mortsel nam zich toen plechtig voor dat ze op een dag een eigen album zou maken. Maar daar kwam iets tussen. Bijna twee decennia lang maakte ze deel uit van de grootse hitmachine van de lage landen. Het succes was ongezien: duizenden optredens, honderdduizenden fans en miljoenen platen gingen over de toonbank. Maar toch bleef Karen meer dan 35 jaar met haar eigen muziekwens rondlopen… tot dit jaar.

In 2017 slaat ze samen met VIER eindelijk haar muzikale vleugels uit. Ze werkt intensief aan een plaat die volledig haar signatuur draagt. “Ik wil dat die plaat écht van mij is, zowel in tekst als in muziek. Ik werk nu al een tijd lang samen met heel fijne mensen die snappen wat ik bedoel. Deze plaat is wie ik écht ben. Ik heb lang getwijfeld: zal ik in het Engels, Nederlands of Antwerps zingen?”

En haar plaat wordt haar plaat: een heel persoonlijk Nederlandstalig album van een eigenzinnige en energieke vrouw, ontwapenend en gevoelig zoals alleen Karen Damen dat kan zijn.

In november laat Karen haar eerste single los op Vlaanderen. En op 16 maart 2018 staat Karen in de Lotto Arena om haar muzikale kindje aan de wereld voor te stellen.