Ontdek de eerste beelden en muziek van Karen Damen haar soloplaat

Dat Karen Damen in 2018 haar grote droom waarmaakt en haar eerste soloplaat uitbrengt, is geen geheim meer. Dat het hele proces van haar eerste solowerk begin 2018 op VIER te zien zal zijn in het nieuwe programma Karen maakt een plaat evenmin. Hoe die plaat zal klinken, is tot vandaag wel nog een heel goed bewaard geheim en dat zal nog even zo blijven.

Het idee waar Karen al van kindsbeen af mee rondloopt, begint steeds meer vorm te krijgen en daarom laten we jou graag al even kennis maken met de eerste beelden en noten van die plaat.

"Ik liet me omringen door heel fijne mensen, zij snappen als geen ander wat ik bedoel en welke richting ik muzikaal uit wil. De plaat wordt wie ik ben en zoals iedereen dat vast wel zal beamen, kan dat zowel heel ingetogen en gevoelig zijn, als eigenzinnig en energiek".

Karen Damen

Binnenkort mogen we nieuw materiaal verwachten, en het full album ligt in de winkel begin maart, maar op groot verzoek laten we de eerste beelden en noten van die langverwachte plaat op je los.

Beluister hieronder het volledige nummer:

"Laten we het een opwarmer noemen, letterlijk en figuurlijk. Een opwarmer waar ik al heel trots op was, maar me nog meer deed glimmen van trots toen Tim Bran - de grote man achter London Grammar - dit nummer te horen kreeg en er meteen mee aan de slag wilde. Dat hij helemaal wild was van het nummer en het onder handen nam, dat had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet durven hopen. Ook al begreep hij geen snars van de tekst."

Karen maakt een plaat, dit voorjaar nieuw op VIER

Koop tickets voor Karen Damen in de Lotto Arena

Op 16 maart staat ze in de Lotto Arena om haar muzikale kindje aan de wereld voor te stellen.

Koop tickets