De recepten van Anna

Voorgerecht

Voorgerecht: Gharcho

Budget: 32 euro

Bereidingstijd: 2 uur

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

  • 1 kg ossobuco
  • 200 gr walnoten
  • 100 gr rijst
  • 2 uien
  • 3 of 4 teentjes look
  • 50 gr tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • Peterselie
  • Koriander
  • Dille
  • Suneli kruiden
  • Cayenne peper
  • Peper
  • Zout
  1. Kook de ossobuco gedurende 1 uur met de laurierblaadjes.
  2. Neem een pan en bak de fijn gesneden ajuin in maisolie tot die goed bruin ziet.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en fijn gesneden look toe.
  4. Zeef de bouillon van de ossobuco, voeg de rijst toe en breng deze aan de kook.
  5. Voeg alles mee in de bouillon, samen met de fijn gemalen walnoten en verse kruiden.
  6. Laat nog 5 minuten samen koken. Zet het vuur af en laat het geheel minimum 1 uur rusten
Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Ossenhaas op een bedje van seizoengroenten, krielaardappelen met dille

Budget: 55 euro

Bereidingstijd: 1 uur

Moeilijkheidsgraad: gewoon

  • 1 kg ossenhaas
  • 1 kg krielaardappelen
  • 1 bos baby wortelen
  • 1 bos groene asperges
  • 4 tomaten
  • 1 baby bloemkool
  • 200 gr geraspte kaas
  • Oregano
  • Vleesfond
  1. Stoom de groenten voor 5 minuten.
  2. Leg deze vervolgens op een bakpan met olie en zet in de oven op 220°C.
  3. Snijd de tomaten in de helft, doe de geraspte kaas in de tomaten en kruid ze af met oregano.
  4. Leg deze mee in de oven.
  5. Bak de ossenhaas in een hete pan en bak eveneens de krielaardappelen in een pan.
Nagerecht

Nagerecht: gebakken banaan op Anna’s wijze

Budget: 22 euro

Bereidingstijd: 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: gewoon

  • 4 bananen
  • 12 aardbeien
  • 12 frambozen
  • Honing
  • 50 gr cacao
  • Vanille ijs
  • Bruine rum
  1. Schil de bananen en snijd in de lengte.
  2. Bak de bananen in honing en voeg een scheut bruine rum toe.
  3. Dresseer met een bolletje ijs, fruit en cacao.