
Voorgerecht: Gharcho
Budget: 32 euro
Bereidingstijd: 2 uur
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
- 1 kg ossobuco
- 200 gr walnoten
- 100 gr rijst
- 2 uien
- 3 of 4 teentjes look
- 50 gr tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- Peterselie
- Koriander
- Dille
- Suneli kruiden
- Cayenne peper
- Peper
- Zout
- Kook de ossobuco gedurende 1 uur met de laurierblaadjes.
- Neem een pan en bak de fijn gesneden ajuin in maisolie tot die goed bruin ziet.
- Voeg dan de tomatenpuree en fijn gesneden look toe.
- Zeef de bouillon van de ossobuco, voeg de rijst toe en breng deze aan de kook.
- Voeg alles mee in de bouillon, samen met de fijn gemalen walnoten en verse kruiden.
- Laat nog 5 minuten samen koken. Zet het vuur af en laat het geheel minimum 1 uur rusten

Hoofdgerecht: Ossenhaas op een bedje van seizoengroenten, krielaardappelen met dille
Budget: 55 euro
Bereidingstijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gewoon
- 1 kg ossenhaas
- 1 kg krielaardappelen
- 1 bos baby wortelen
- 1 bos groene asperges
- 4 tomaten
- 1 baby bloemkool
- 200 gr geraspte kaas
- Oregano
- Vleesfond
- Stoom de groenten voor 5 minuten.
- Leg deze vervolgens op een bakpan met olie en zet in de oven op 220°C.
- Snijd de tomaten in de helft, doe de geraspte kaas in de tomaten en kruid ze af met oregano.
- Leg deze mee in de oven.
- Bak de ossenhaas in een hete pan en bak eveneens de krielaardappelen in een pan.

Nagerecht: gebakken banaan op Anna’s wijze
Budget: 22 euro
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: gewoon
- 4 bananen
- 12 aardbeien
- 12 frambozen
- Honing
- 50 gr cacao
- Vanille ijs
- Bruine rum
- Schil de bananen en snijd in de lengte.
- Bak de bananen in honing en voeg een scheut bruine rum toe.
- Dresseer met een bolletje ijs, fruit en cacao.