Komen Eten

De recepten van Anne-Cathérine

Voorgerecht Anne-Cathérine

Voorgerecht: Vicaris nootham met meloen

  • Vicaris Nootham
  • Meloen (liefst verschillende soorten/kleuren)
  • Gemalen kaas
  • Basilicum
  • Olijfolie                      
  • Optie: wasabi sesamzaad
  1. Snijd de Vicaris Nootham fijn.
  2. Maak bolletjes van de meloen.
  3. Plaats een bakmat op een bakplaat. Verdeel hierop de gemalen kaas in kleine hoopjes met voldoende onderlinge afstand. Laat 5 tot 8 minuten smelten en bakken in de oven op 175°C. Haal uit de oven en laat ze afkoelen.
  4. Doe olijfolie en enkele blaadjes basilicum in een blender en mix zo fijn mogelijk.
  5. Maak hoopjes Vicaris Nootham op het bord. Leg enkele bolletjes meloen op het bord. Plaats een kaaskoekje tegen een hoopje Vicaris Nootham. Werk het bord af met Wasabi sesamzaad en basilicumdressing voor extra kleur.
Hoofdgerecht Anne-Cathérine

Hoofdgerecht: Dendermondse paardenworsten met Vicarisbiersaus

  • 600g paardenworsten
  • 4 flesjes 330ml Vicaris Winter
  • 2 ajuinen
  • 4 teentjes look
  • Tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Vleesbouillon
  • 50g zwarte chocolade
  • 2 sneden peperkoek
  • 2 eetlepels mosterd
  • Boter
  • Zware peper en zout
  • Sugersnaps
  • Miniasperges
  • Broccoli
  1. Prik drie kleine gaatjes in de paardenworst en bak ze mooi bruin in een kleine stoofpot met boter.
  2. Snijd de uien en de knoflook.
  3. Haal de paardenworst uit de pan.
  4. Stoof de ajuin en knoflook aan.
  5. Voeg de paardenworsten opnieuw toe in de pan. Blus met bier. Voeg er de laurier en tijm aan toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Neem een snede peperkoek, smeer hierop een laag mosterd en leg deze bovenop de paardenworsten.
  7. Laat de paardenworsten op een zacht vuurtje zo'n 30 minuten sudderen. Giet bier bij indien nodig.
  8. Kuis de sugarsnaps. Verwijder indien nodig de draad die over de naad loopt.
  9. Was de mini-asperges, sugarsnaps, broccoli...
  10. Stoom of kook de sugarsnaps en broccoli afzonderlijk tot ze gaar zijn. Houd warm.
Nagerecht Anne-Cathérine

Nagerecht: birramisu

  • 100 g mascarpone
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 flesje 330ml Vicaris Generaal (donker bier met karaktervolle smaak)
  • 10 lange vingers
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  1. Meng de mascarpone en suiker. Gebruik hiervoor best een vork.
  2. Klop de slagroom op. Spatel de opgeklopte slagroom onder de mascarpone.
  3. Giet het Vicarisbier in een open schaal.
  4. Leg de lange vingers te weken in het bier tot net alle krokantheid uit het koekje is zonder dat het zijn stevigheid verliest. Tip: Breek de koekjes al in de gewenste lengte voor je ze in het bier legt.
  5. Bouw de Birramisù op. Start met een laag koekjes, vervolgens een laag mascarponemengeling etc.
  6. Bedek de glaasjes met een plastic folie en laat de Birramisù even opstijven in de koelkast.
  7. Net voor het serveren kan je desgewenst de Birramisù afwerken met cacaopoeder.