Komen Eten

De recepten van Arianet

Voorgerecht

Voorgerecht: Patacon salteado de carne a la habanera

  • 1/2l olie voor te bakken
  • 2 stuks macho bananen
  • Snuifje zout
  • bakpapier
  • 300g gehakt
  • Hand vol rozijnen
  • 1 stuk sjalot
  • 1 tl komijn
  • zout
  • 1tl pimenton ahumado
  • 2el paprika mix (blokjes)
  1. Schil de banaan en snij ze in stukken van 2 cm.
  2. Bak de banaan in hete olie en als de banaan een beetje lichtbruin uit is, haal je ze uit de pan.
  3. Leg het tussen twee vellen bakpapier en plet de banaan met je handpalm.
  4. Leg de banaan weer in de bakolie voor 2 seconden en haal het er weer uit, leg de schijfjes banaan op keukenpapier en strooi er een snuifje zout over. Serveer warm!
  5. Snij de sjalot fijn en bak in een pan, samen met komijn en paprikamix.
  6. Voeg het gehakt toe en de pimenton ahumado en de rozijnen.
  7. Kruid af met peper en zout. Serveer met een Spaanse rosé wijn.

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Guineo en su salsa cubana en un lecho de primavera

  • 4 stuks parelhoen 
  • Wortels 
  • 3 Laurier blaadjes
  • 2 stuks sjalot
  • Zout en peper
  • 1 Maiskolf
  • Halve liter kip bouillon
  • 1/2l Paprika
  • 1 takje Thijm
  • 1dl Witte wijn
  • 2 zakjes rijst
  • 1 Maniok
  • Zoete aardappel
  • Groenten mix
  • Erwten
  • Wortel
  • courgette
  • Boontjes 
  1. Kruid de parelhoen met peper en zout en bak in wat olie in een grote pan.
  2. Voeg de witte wijn toe.
  3. Na een drietal minuten voeg je de groenten toe en laat alles 40 minuten koken.
  4. Schil de maniok en snij in blokjes.
  5. Kook zoals aardappelen, met een beetje zout of een bouillonblokje.
  6. Schil de zoete aardappel en snij zoals frietjes en bak in de friteuse zoals klassieke frieten. 
  7. Blancheer de groenten mix in een beetje water met een beetje zout. Serveer alles mooi op een bord.

 

Nagerecht

Nagerecht: Kokosflan op een eiland van munt

  • 4 stuks eieren
  • Blikje gecondenseerde melk
  • 200g Gemalen kokos
  • 2cl Rhum
  • 300g Suiker
  • Beetje water
  • muntblaadjes
  • koekjes naar keuze
  1. Meng de suiker met wat water en kook tot een karamel.
  2. Neem kleine vormpotjes voor in de oven, giet de karamel in de vormpjes.
  3. Mix de eieren met een blikje gecondenseerde melk, gemalen kokos en rhum.
  4. Giet deze eierenmix in de vormpjes.
  5. Neem een bain marie en zet de potjes er in voor een half uur.
  6. Serveer koud met muntblaadjes en een crumble van koekje.
  7. Serveer een zoete witte wijn bij het dessert.