Komen Eten

De recepten van Birgit

Voorgerecht Birgit

Voorgerecht: fruitig slaatje

  • Gemengde sla
  • 50 gr pijnboompitten
  • Rode uit
  • Gemalen venkelzaad
  • Gemalen karwijzaad
  • Gemalen anijszaad
  • 1 bakje bosbessen
  • 500 gr aardbeien
  • 1 bakje frambozen
  • 3 paprika’s: rood, groen, geel
  • Gedroogde uitjes
  • Balsamico
  • Olie
  1. Blend al je fruit om de sorbet te maken.
  2. Voeg al het gemalen zaad toe: anijs, venkel, karwij.
  3. Zeef je mengsel.
  4. Draai het mengsel in je ijsmachine.
  5. Schik je sla op een bord.
  6. Snijd je paprika’s en leg ze over je sla.
  7. Strooi je pijnboompitjes over je sla.
  8. Snijd je rode ui langs de zijkant en strooi ze over je sla.
  9. Schep een bolletje sorbet en leg het op je bord.
  10. Afwerken kan je doen met balsamico en olie.
Hoofdgerecht Birgit

Hoofdgerecht: pasta pesto

  • 4 eetrijpe avocado’s
  • 500 ml sojayoghurt
  • 1 basilicumplantje
  • 50 gr pijnboompitten
  • 125 ml olie
  • 500 gr glutenvrije pasta
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • Peper en zout
  1. Bak je kerstomaatjes 20 minuten.
  2. Kook je pasta enkele minuten, afhankelijk van de gewenste gaartijd (tussen 9 à 12 minuten).
  3. Gooi je basilicumplant in de blender.
  4. Voeg olie, peper en zout en pijnboompitten toe en laat alles goed blenden.
  5. Voeg je sojayoghurt en je avocado’s toe aan je bereiding en laat opnieuw goed blenden.
  6. Giet je pasta af en meng je saus er onder.
  7. Werk af met je warme kerstomaatjes en een blaadje basilicum.
  8. Serveer eventueel met glutenvrij brood.
Nagerecht Birgit

Nagerecht: pompelmoes

  • 500 ml sojayoghurt
  • Komijnzaadjes
  • Kaneelpoeder
  • Steviapoeder
  • 2 pompelmoezen
  • Notenmix
  • Eiwit van 2 eieren
  1. Verwarm je oven op 180°C.
  2. Meng je notenmix met de eiwitten.
  3. Leg je bakpapier op een bakplaat.
  4. Spreid je mengsel op je bakpapier en zet het 10 minuten in de oven.
  5. Blend je sojayoghurt met je komijnzaadjes, kaneelpoeder en steviapoeder.
  6. Snijd je pompelmoezen in zo dun mogelijke plakjes.
  7. Dresseer je carpaccio van pompelmoes op je bord.
  8. Leg je notenmix in het midden van je bord.
  9. Overgiet je bord rijkelijk met je yoghurtsaus.
  10. Werf af met een blaadje munt.