Komen Eten

De recepten van Cathy

Voorgerecht

Voorgerecht: Gerookte forelhaasjes met rode biet, appel, witloof en bieslooksaus

  • 8 gerookte forelhaasjes (BIO)
  • 1 groene appel
  • 1 gekookte rode biet (BIO)
  • 3 stronkjes grondwitloof
  • Preischeutjes (BIO)
  • Chia zaadjes
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Azijn
  • Mosterd
  • Zure room

Bereidingswijze:

  1. Maak een vinaigrette van de olie, azijn, mosterd, bieslook, peper, zout en 2 eetlepels zure room.
  2. Leg 2 forelhaasjes op ieder bord.
  3. Leg er in zigzag de appel (met vel) en de rode biet in heel dunne schijfjes op evenals de fijn gesneden witloof. (3-4 schijfjes appel, idem voor de rode biet)
  4. Decoreer met preischeutjes, rucola en 1 theelepel chiazaad en overgiet met de vinaigrette.
Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Kip op Andalusische wijze, écrasée van Charlotte en verse look, Little Gem

  • 8 Ontbeende kippenbouten (BIO)
  • 1 bakje kerstomaatjes (BIO)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (2 eetlepels)
  • Groene en zwarte olijven in twee gesneden (ongeveer 20 stuks)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 eetlepel WITTE maïzena expres
  • Peper en zout
  • Kurkuma
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8 Charlotte aardappelen
  • 2 knollen VERSE look
  • Olijfolie
  • Little Gem (Romeinse slahartjes)

Bereidingswijze:

  1. Bak de kip aan in de olijfolie met peper, een snuifje zout, kurkuma en 4 teentjes look.
  2. Voeg na 5 minuten de wijn, de tomaten, de rozemarijn en de olijven toe en laat 20’ op een zacht vuurtje koken.
  3. Voeg op het einde de tomatenpuree en de maïzena toe om te binden en laat nog 2 minuten koken.
  4. Stoom of kook de aardappelen samen met het knoflook en plet ze met een vork.
  5. Voeg olijfolie toe om een smeuïge massa te bekomen.
  6. Wok de little gem 2 minuten in hete olijfolie met zout en peper (de blaadjes eerst van elkaar losmaken).
  7. Doe de kip op de puree met wat saus erover en gebruik de little gem als garnituur.
Nagerecht

Nagerecht: Pavlova

  • 1 bakje Belgische aardbeien of rood fruit naar keuze
  • 1 bakje frambozen
  • Amandelschilfers
  • Goj besjes
  • 2 eiwitten
  • 25 cl verse volle room
  • 220 gram fijne suiker
  • Een snuifje maïzena
  • Een snuifje zout
  • Een theelepel citroensap
  • Muntblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 120°.
  2. Klop de eiwitten goed stijf met 80 gram suiker, een snuifje zout en maïzena en het citroensap. Maak er 4 platte meringues van en leg ze op een bakpapier.
  3. Stop 10 minuten in de oven op 120°. Laat daarna nog 80 minuten bakken op 100°.
  4. Klop de room op met 40 gram suiker. Stop in de koelkast.
  5. Mix de frambozen met 60 gram suiker en een beetje water voor de coulis.
  6. Als de meringues klaar zijn en wat afgekoeld, bedek ze met de slagroom. Leg er daarna de aardbeien op.
  7. Versier de borden met frambozencoulis, amandelen, muntblaadjes en goj besjes.