Komen Eten

De recepten van Dirk

Voorgerecht

Voorgerecht: Hartige Toast

  • 1 brood (niet gesneden)
  • 250 gr champignons
  • 1el bakboter
  • 200gr brie        
  • 2 stuks pastinaak
  • 1 snuifje zeezout
  • 1el gemalen kaas (naar keuze)
  1. Snij 4 dikke sneden van het brood in een hart-vorm.
  2. Snij de pastinaak in dunne frietjes en bak deze in frituurolie.
  3. Warm 1el boter op in een pan en bak de broodsneden aan beide zijden tot een toast.
  4. Ondertussen bak je de geborstelde champignons, zonder boter, gekruid met peper, zout en kruidnoot. Garneer de hart-vormige toast met champignons op een bord samen met enkele
  5. pastinaakfrieten en een snede brie.
  6. Werk af met gemalen kaas.
Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Solle Veronique   

  • 12 tongfilets
  • 4 grote gepelde gamba’s
  • 250gr gepelde garnalen
  • 500 gr pitloze witte druiven
  • 3 blokjes vetarme visbouillon
  • 2l zoete witte wijn
  • 2 grote wortels
  • 1 preiwit
  • 4 roosjes broccoli
  • 250gr sojascheuten
  • 40gr zachte bakboter
  • 40gr patisserie bloem
  1. Rol de tongfilets op en spies deze vast. Breng water aan de kook met de 3 blokjes visbouillon.
  2. Leg de tongrolletjes in het kokend water tot ze gaar zijn.
  3. Snijd ondertussen de pitloze druiven in 2.
  4. Snijd de prei en wortels in lange dunne strookjes en bak deze in de wok samen met de broccoli.
  5. Doe er op het laatste moment de sojascheuten bij, laat nog even sudderen tot de sojascheuten
  6. glazig worden. Grill de grote gamba’s.
  7. Maak nu de bechamelsaus met kookvocht van de tongrolletjes en witte wijn,
  8. doe de garnalen en de gehalveerde druiven in de saus en kruid bij naar wens.
  9. Garneer alle ingrediënten op een bord en werk af met de bechamelsaus
Nagerecht

Nagerecht: Ijzig en Vurig nagerecht

  • 1 verse ananas
  • 1 snuifje kruidnoot
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 kg sinaasappels
  • 2el Grand Marnier
  • 1el gele puddingpoeder
  • 500gr vanille ijs
  • 2el fijne kristalsuiker
  1. Snij de ananas in schijven van +/- 1cm dik
  2. Pers de sinaasappels.
  3. Kruid de ananas schijven met kruidnoot en een weinig kaneel en grill deze in een pan
  4. Breng het vers geperst sinaasappelsap aan de kook en voeg de fijne kristalsuiker
  5. al roerend toe, dik aan met opgeloste puddingpoeder.
  6. Garneer de gegrilde ananas met een bol vanille ijs op een bord.
  7. Giet sinaasappelsaus over de ananas en besprenkel met Grand Marnier en flambeer.