Komen Eten

De recepten van Hanna

Voorgerecht Hanna

Voorgerecht: Exotische rosbiefsalade met eiermimosa en blauwe regen

  • Gemengde sla
  • 1 limoen
  • 2 el sesamzaad
  • 200 g rosbief
  • 200 peultjes
  • 2 lente uitjes in smalle ringen
  • 4 eieren hardgekookt, gepeld
  • een paar blaadjes rode kool
  •  

Dressing:

  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 el kokosmelk
  • 2 tl thaise chilisaus
  • 10 ml blue curacao
  1. Pureer de rode kool.
  2. Leg de eieren erin en laat ze blauw worden. Verdeel de sla over 4 borden.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  5. Kook peultjes 5 minuten beetgaar en spoel eventueel af onder koud water.
  6. Verdeel de peultjes, de chilisaus  en de rosbief en de helft van de lente-ui over de salade.
  7. Meng ingrediënten voor de dressing met limoensap- en rasp. Giet over de salade en strooi gehakt ei, sesamzaad en lenteui er over.
Hoofdgerecht Hanna

Hoofdgerecht: Lauwwarme creatie van zeetongfilet met saffraan sabayon, groente op traditionele Poolse wijze en zwarte juweeltjes

  • 8 tongfilets
  • 25 g boter
  • 4 eidooiers
  • 110 cl witte wijn
  • 20 cl marsala
  • snuifje suiker
  • zout en peper
  • citroensap
  • saffraan

Voor de salade:

  • 280 gekookte aardappel
  • 260 gekookte wortel
  • 200 gekookte erwtjes
  • 2 appels
  • 2 augurken
  • dille
  • peper
  • zout
  • mayonaise 120 gram
  • mascarpone 48 gram
  1. Smelt de boter.
  2. Bestrooi de rolletjes met peper en zout, schenk de boter er op, rol ze strak, zet vast met een sateprikker en leg ze in een ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie.
  3. Zet de oven op 200 graden. Bak de rolletjes 15 tot 20 minuten gaar.
  4. Voor de sabayon: Doe de eierdooiers in een pan en klop ze los. Zet op een zacht vuurtje, kloppend de wijn en marsala erbij schenken en voeg suiker, zout, peper saffraan en citroensap toe. Klop tot het een schuimig geheel is. Zet het vuur iets harder, klop totdat het een vrij dikke saus ontstaat maar niet te heet en niet te lang omdat de dooiers dan gaan schiften.
  5. Voor de groene peterselieolie: Mix met de staafmixer naar smaak olijfolie, peterselie en witte wijn.
  6. Snijde aardappel, wortel, appel en augurk in kleine blokjes. Meng met mascarpone, mayonaise en kruid met veel dille, wat zout en peper. Verwarm kort in de magnetron zodat het niet meer koud is
Nagerecht Hanna

Nagerecht: Frisse ijsparfait met een vleugje sinaasappel en vanille met frambozen, pistachenoten in een sterrehemelsaus

  • 4 eierdooiers
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl sap van de sinaasappel
  • 10 gr suiker
  • Vanille essence
  • 200 gr frambozen
  • 30 gr pistachenoten
  • Grand Marnier
  • 100 cl slagroom voor garnering
  • eetbare glitter poeder
  • pistachekoekjes voor garnering
  • 2 bakjes blauwe bessen
  • rode bessen sap
  1. Klop de room stijf en zet deze koel weg.
  2. Klop de eidooiers ca 5 minuten. Breng het sinaasappelsap met suiker aan de kook en voeg de massa al kloppend toe aan de eierdooiers. Blijf kloppen tot de massa is afgekoeld.
  3. Spatel stijfgeslagen slagroom en Grand Marnier er behoedzaam door.  Schep massa in een vorm of bak en zet in de vriezer.
  4. Een uur voor het opdienen de frambozen en pistachenoten er doorheen mengen. Voor de saus blauwe bessen pureren rode bessen sap toevoegen en zachtjes opwarmen.