Komen Eten

De recepten van Inge

Voorgerecht Inge

Voorgerecht: Herfstpallet

  • witloof
  • groene en witte jonge asperges
  • wilde boschampignons
  • gele paprika
  • lente-ui
  • bieslook
  • peterselie
  • garnalen
  • melk
  • room
  • blik kreeftensoep
  • groentebouillon
  1. Kook het witloof in de groentebouillon en laat goed uitlekken.
  2. Stoom in weinig water de asperges gaar in de microgolfoven (+-6min).
  3. Snijd ze daarna in kleine stukjes.
  4. Bak de boschampignons in een pan en voeg er de gele paprika, lenteui en peterselie aan toe.
  5. Neem een half blik kreeftensoep en leng deze aan met melk tot gewenste dikte.
  6. Voeg hier de asperges toe met een weinig kookvocht en laat op een rustig vuur inkoken.
  7. Leg het witloof op een bord, overgooi met de champignonmix.
  8. Als de kreeftenjus klaar is, voeg dan een weinig room toe en overgiet in het bord.
  9. Werk af met garnaaltjes en bieslook.
Hoofdgerecht Inge

Hoofdgerecht: Winterschotel met varkenshaasje en verse kroketjes

  • Spruitjes
  • broccoli
  • Witloof
  • gerookt spek
  • vleesfond
  • varkenshaasje
  • witte champignons
  • room
  • witte porto
  • aardappelen
  • losgeklopt ei
  • bloem
  • chapelure
  • eetbare bloempjes
  • maïzena
  1. Kook de groenten in water met weinig zout. Giet af, laat uitlekken en leg ze in een ovenschaal.
  2. Bak het spek in stukjes van ongeveer 3 op 3 cm in een pan, leg ze daarna over de groenten.
  3. Blus de pan met water en voeg er de vleesfond aan toe. Overgiet de groenteschotel en zet in de oven.
  4. De kroketten: kook 1 avond ervoor de aardappelen, pureer ze met 2 eidooiers en haal ze onmiddellijk door de krokettenmaker.
  5. Snijd ze tot gewenste grote af en koel direct af in de ijskast.
  6. Pas de dag erna de kroketten door de bloem, ei en chappeluur halen voordat je ze bakt in de frituurpan.
  7. Bak het varkenshaasje in een braadpan. voeg achteraf de witte champignons in de pan, blus af met witte porto, voeg room toe en bindmiddel (maïzena).
  8. Werk met de eetbare bloemen je bord af.
Nagerecht Inge

Nagerecht: Lentedessert

  • Appels
  • figuurmesje
  • tandstokers
  • vanillestokje
  • melk
  • room
  • witte suiker
  • eigeel
  • rode bessencoullis
  • satéstokjes
  • poffertjes
  • verschillend soorten fruit
  • chocoladesaus
  •  bloemsuiker
  1. snijd het 'dakje' van de appel en figureer daar een bloempje uit.
  2. Hol de buik van de appel leeg.
  3. Schep er een bolletje vanille-ijs in en overgiet met de warm gemaakte bessencoulis (de bessen opwarmen in microgolfoven met wat suiker).
  4. Prik op een satéstokje de poffertjes en gekozen fruit.
  5. Dresseer af met chocoladesaus en bloemsuiker.