Komen Eten

De recepten van Isabelle

Voorgerecht Isabelle

Voorgerecht: gebakken scampi met avocadocrème en limoenvinaigrette

  • 16 scampi
  • 3 avocado’s
  • 4el mayonaise
  • 1el citroensap
  • 16 snoeptomaatjes
  • 4 mini komkommers
  • 4 blaadjes koriander
  • 2 radijsjes
  • olijfolie
  • peper & zout
  1. Pel de avocado en plet het vruchtvlees met de mayonaise en het citroensap.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd een deel van de tomaatjes en de komkommer in kleine blokjes en het andere deel snij je in vieren.
  4. Snijd de radijs in vieren.
  5. Bak de scampi’s kort in olijfolie.
  6. Verdeel de avocadocrème over het midden van het bord.
  7. Bestrooi met de kleine stukjes tomaat en komkommer.
  8. Leg de overige stukjes tegen de avocadocrème aan en leg 2 stukjes radijs in een hoek van het bord.
  9. Leg de gebakken scampi’s op de avocadocrème en werk af met olie, koriander, peper en zout.
Hoofdgerecht Isabelle

Hoofdgerecht: picanha op de OFYR, courgette en aardappeltjes met rozemarijn

  • Stuk picanha voor 4 personen
  • 1 courgette
  • 500 gr aardappeltjes (bv. krieltjes)
  • 3 grote tenen knoflook
  • 3 takken rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  1. Marineer de picanha met olijfolie, peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de aardappeltjes in stukjes en doe ze in een ovenschaal.
  3. Marineer de picanha met de knoflook, voldoende olijfolie, peper en zout.
  4. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden, schud daarna de ovenschaal een beetje rond en zet het terug 20 minuten in de oven van 220 graden.
  5. Haal het vlees uit de oven en laat het in de openlucht staan.
  6. Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken en marineer met 1 teen knoflook, voldoende olijfolie, peper en zout.
  7. Bak het vlees op de OFYR en zet de aardappeltjes en de courgetten ook op de OFYR.
  8. Als het vlees klaar is, kan je beginnen met het dresseren van je bord.
  9. Werk af met peper en zout.
Nagerecht Isabelle

Nagerecht: mascarponecrème met cantuccini en gemarineerde aardbeien

  • 2 eidooiers
  • 1 grote el suiker
  • cognac
  • 200g mascarpone
  • 1tl kaneel
  • 5 druppels vanille-essence
  • 500g aardbeien
  • 1el poedersuiker
  • handje cantuccini koekjes
  • 25g ongezouten pistachenootjes
  1. Mix de eidooiers met de suiker, kaneel en de vanille-essence tot een stevige massa.
  2. Klop de mascarpone en cognac erdoorheen.
  3. Verwijder van 100g aardbeien de kroontjes.
  4. Prak de aardbeien fijn met de poedersuiker en de resterende cognac.
  5. Halveer de overige aardbeien, marineer deze een half uur in de aardbeienpuree en haal ze er vervolgens uit.
  6. Verdeel de aardbeienpuree over vier coupes, schep hier het mascarponemengsel in en zet de coupes 30 minuten in de koelkast.
  7. Garneer het dessert voor het opdienen met de gemarineerde aardbeitjes, wat pistachenootjes en wat cantuccini koekjes.