Komen Eten

De recepten van Jeroen

Voorgerecht Jeroen

Voorgerecht: scampi’s op kot

  • 20 scampi
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • 1/3 kippenbouillon
  • 1/3 witte wijn
  • 1/3 room
  • geconcentreerde tomatenpuree
  • cayennepeper 
  1. Fruit de sjalot aan in een pan tot ze glazig geworden is.
  2. Voeg de kippenbouillon toe.
  3. Laat deze inkoken tot ongeveer de helft.
  4. Voeg daarna bij de ingekookte kippenbouillon de witte wijn en laat deze vervolgens ook inkoken tot de helft.
  5. Voeg, na het inkoken van de witte wijn de room toe en laat deze vervolgens ook weer inkoken tot de helft.
  6. Pers de look en doe deze samen met een snuifje cayennepeper bij de saus.
  7. Laat de saus vervolgens inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Voeg ongeveer een eetlepel geconcentreerde tomatenpuree toe voor de kleur van de saus.
  9. Kruid de scampi met peper en zout en bak deze in een hete pan.
Hoofdgerecht Jeroen

Hoofdgerecht: kip op kot

  • rijst, de gewenste hoeveelheid
  • 1½  gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 750g kip
  • 1 citroen
  • 250ml kokosmelk
  • sojasaus
  • sriracha
  1. Marineer de kip met 2 geperste teentjes look, het sap van ½ citroen, een beetje sriracha en een goeie scheut sojasaus.
  2. Zet de kip in de koelkast en laat minimum 2 uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Na het marineren bak je de kip aan in een wok pan.
  4. Wanneer deze gebakken is, haal je de kip even uit de pan.
  5. Bak de rode ui glazig in dezelfde wok pan.
  6. Voeg vervolgens de gele paprika, courgette en aubergine, in blokjes gesneden, toe.
  7. Laat deze bakken tot ze beetgaar zijn.
  8. Giet de kokosmelk bij de groenten en laat een beetje inkoken.
  9. Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, doe je er het sap van ½ citroen bij en sriracha. Bepaal zelf de sterkte van de saus.
  10. Laat nog even doorkoken. Serveer vervolgens met rijst.
Nagerecht Jeroen

Nagerecht: sabayon met Vicus op kot

  • 5 eieren
  • suiker
  • Vicus trippel
  • rood fruit
  1. Doe het eigeel van 5 eieren samen met 4 eierdopjes suiker in een kookpot.
  2. Meng met een klopper alles al een keer goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens 5 eierdopjes Vicus toe aan het mengsel. Haal alles nog een tweede keer goed door elkaar. Zet de kookpot daaropvolgend op een laag vuur en start met kloppen. De sabayon moet nu enkele minuten op het vuur geklopt worden tot de strepen van de klopper hier duidelijk in te zien zijn.
  4. Serveer en werk af met rood fruit.