Komen Eten

De recepten van Julia

Voorgerecht Julia

Voorgerecht: scampi in Thaise curry met appeltjes

  • 1 zakje scampi's
  • 1 Jonagold appel, in blokjes
  • 1 stengel citroenglas, fijngesneden
  • 1 handje koriander
  • 1 tomaat
  • 3 mespuntjes curry
  • Kippenbouillon
  • Herbamare
  • Kokosolie
  • 1 blok kokosmelk
  • Voor de afwerking: verse koriander
  1. Stoof de sjalot enkele minuten in kokosolie en doe de blokjes appel erbij.
  2. Voeg het citroengras, de koriander, tomaat en curry toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de kippenbouillon erbij en laat 20 minuten sudderen. Voeg de kokosmelk toe en laat even verder sudderen.
  4. Laat erna afkoelen om te blenden.
  5. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
  6. Kruid de scampi's met peper en Herbamare.
  7. Bak heel kort op een hoog vuur in kokosolie.
  8. Eenmaal afgekoeld, blend de gestoofde appeltjes met de kokosmelk en zeef de saus.
  9. Verdeel de scampi's over de borden, schep de saus erover en werk af met koriander.
  10. Serveer extra saus in een decoratief glaasje bij de scampi's.
Hoofdgerecht Julia

Hoofdgerecht: Thaise rode curry met kip en kokosmelk

  • 1 blik kokosmelk
  • Citroengras
  • Kipfilet in blokjes
  • Herbamare
  • Kipkruiden
  • Peper
  • Himalaya zout
  • Rode curry pasta
  • Koriander
  • Rode en groene paprika
  • 4 schijfjes verse Gember
  • Teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • Ajuin
  • Verse basilicum
  • Basmatirijst
  • Kokosolie
  • Voor de afwerking: verse koriander
  1. Snijd de ajuin en paprika in fijne reepjes. Stoof de ajuin kort in kokosolie.
  2. Kruid de kipfilet met kipkruiden, Herbamare, peper en Himalayazout, voeg bij de ajuin en bak kort.
  3. Plet de gember en knoflook en voeg toe samen met de paprika en laat alles even samen bakken.
  4. Snijd het citroengras middendoor en voeg toe.
  5. Voeg de rode currypasta toe (hoe meer je toevoegt hoe pikanter dus let op met de hoeveelheid! 1eetlepel is voldoende).
  6. Roer de curry goed door de rest en voeg de kokosmelk en de vissaus toe.
  7. Laat alles samen sudderen.
  8. Laat terwijl de Basmatirijst koken.
  9. Eenmaal alle smaken goed zijn opgenomen, zet het vuur uit en voeg verse basilicum toe.
  10. Dien op met de Basmatirijst en decoreer met verse koriander.
Nagerecht Julia

Nagerecht: bakbanaantjes in een krokant jasje van havermout met kokosijs

  • 2 bakbananen
  • Kokosijs
  • Fijngemalen havermout (havermoutvlokken fijnmalen in de blender)
  • Kokosolie
  • Amandelmelk
  • Rietsuiker
  • 1ei
  • Verse munt
  • Citroengras
  1. Meng de fijngemalen havermout met amandelmelk, een ei en rietsuiker.
  2. Snijd de bakbanaan in schijfjes van ongeveer een halve centimeter.
  3. Dompel de bakbanaantjes in het beslag van havermout en frituur in de pan in een grote hoeveelheid kokosolie tot beide kanten goudbruin zijn.
  4. Serveer op een bord, decoreer het kokosijs met een blaadje verse munt en een stengel citroengras.