Komen Eten

De recepten van Kris

Voorgerecht Kris

Voorgerecht: Bulgaarse salade met ibericoham

  • 12 sneetjes ibericoham (3 sneetjes/persoon)
  • Shopska saladeblaadjes
  • Vers gesneden tomatenpartjes
  • Vers gesneden stukjes komkommer ( geschild en zonder zaadjes)
  • Rode ajuinringen
  • Vinaigrette op basis van appelazijn
  • Witte bulgaarse kaas verkruimeld
  • Bieslookpijpjes voor de versiering
  • Meergranenbroodjes
  • Boter
  • Grof zeezout
  • Grof gemalen peper
  • Rakia (typisch Bulgaarse drank)

 

  1. Neem een diep bord ( dit oogt mooier voor de presentatie).
  2. Schik in het midden van het bord de sla en leg hierop de stukjes komkommer, tomatenpartjes en de ajuinringen. Doe hierover een paar scheutjes van de vinaigrette en strooi daarover de verbrokkelde kaas.
  3. Omkader het geheel met bieslook. Leg op de buitenrand van het bord telkens de Ibericoham.
  4. Serveer hierbij een meergranenbroodje met goede boter en grof zeezout.
  5. Hierbij wordt een glaasje Rakia geserveerd.
Hoofdgerecht Kris

Hoofdgerecht:Steak Rossini met ganzenleversaus, lentegroenten en champignons en Pommes Pont Neuf

  • 4 steaks (filet pur)
  • 160 gr Ganzelever (foie gras)
  • Echte boter
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 Sjalot
  • Rode wijn
  • 3 el Cognac
  • Grand-Marnier
  • Enoki Paddenstoelen
  • Gevolgeltefond
  • Sausbinder
  • Radijsjes
  • Italiaanse rode sla
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout

 

  1. Bak de 4 steaks in de boter en kruid met peper en zout.
  2. Saus: breng de rode wijn, cognac, mosterd, gesnipperde sjalot en de gevogeltefond aan de kook. Laat dit alles tot 1/3 inkoken. Voeg hierbij de foie gras. Laat alles nog 2 minuten doorkoken. De massa fijn mixen in de blender. Daarna indikken met sausbinder en als final touch een vleugje Grand-Marnier toevoegen en enkele klontjes ijskoude boter.
  3. Ondertussen bak je de voorgebakken pommes Pont Neuf ( 5 cm op 2 cm handgesneden aardappelstaafjes) op 175-180°C in de frituurpan.
  4. De Enoki-paddenstoelen kort aanbakken en een beetje gevogeltefond toevoegen voor de smaak.
  5. Het bord wordt gedresseerd met de rode sla, in julienne gesneden radijsjes en paddenstoelen. De steak wordt overgoten met de saus en leg hierop een fijn plakje ganzenlever en wat platte peterselie.
  6. Dit alles wordt vergezeld van een torentje van pommes Pont Neuf.
Nagerecht Kris

Nagerecht: Zelfbereid mango-ijs (24u op voorhand bereid)

  • Tequila
  • Verse aardbeien in stukjes
  • Blauwe druiven
  • Witte druiven
  • Meringue crumble
  • Fondant chocolade krulletjes
  • Room
  • Merelbeeks advocaat
  • Suiker
  • Muntblaadjes

 

  1. Klop de room met wat fijne suiker en voeg hierbij de advocaat.
  2. Dresseer hiervan (een goede soeplepel) op een diep bord.
  3. Hierop wordt het mango-ijs gelegd, alsook de stukjes vers fruit.
  4. Daarop komt de meringue crumble en het geheel wordt gegarneerd met de chocoladeschilfers en een muntblaadje.