Komen Eten

De recepten van Kristof

Voorgerecht Kristof

Voorgerecht: Avocadosoep

  • 2 grote avocado's
  • 3 dl slagroom
  • 1l kippenbouillon
  • 3 el sherry
  • verse koriander (garnituur)
  1. Voeg het vruchtvlees van de avocado's en de helft van de room in een blender of foodprocessor.
  2. Mix glad en roer er daarna de rest van de room onder.
  3. Breng de kippenbouillon lichtjes aan de kook, meng er met kleine porties de avocadopuree onder, alsook de sherry en kruid af met peper en zout.
  4. Houd de soep warm maar laat niet meer koken
  5. Dien op met een gehakt blaadje koriander.
Hoofdgerecht Kristof

Hoofdgerecht: Fajitas

  • 2 Steaks
  • 2 kippenfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 l kippenbouillon

Guacamole:

  • 4 avocado's
  • 2 tomaten
  • 200 gr zure room
  • koriander vers
  • Tabasco naar smaak
  • Peper en zout
  • Sap van 1 citroen
  • 1 jalopenepeper. vers

Salsa:

  • 4 tomaten
  • 1 zoete ui
  • 1 el honing
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 dl bouillon.
  • Koriander (vers)
  • 100 gr maïskorrels ( klein blikje)
  • Peper en zout
  • Tabasco naar smaak
  • 1l kippenbouillon
  • 350 gr rijst
  • Tomatenpuree
  • Oregano droog
  • Komijn poeder
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • Laurier 3 blaadjes
  • 300 gr Bereide zwarte bonen
  • 100 gr Bereide rode bonen
  • 200 gr  zure room
  • 100 gr gemalen kaas
  • 1 krop ijsbergsla
  • 10-tal tortilla’s
  1. Grill of bak de steaks en de kip en kruid met peper en zout.
  2. Bak of grill de in repen gesneden paprika's en blus met de bouillon. Je mag het vlees bij de paprika's voegen of apart houden.
  3. Pureer de avocado's, de zure room, tabasco en het sap van de citroen.
  4. Ontvel en ontpit de tomaten, snijd in blokjes en meng onder de avocadopuree.
  5. Snijd de koriander en de jalapeñopeper fijn en meng dit ook onder de guacamole.
  6. Ontvel en ontpit de tomaten, snijd in blokjes alsook de ui.
  7. Meng alle ingrediënten onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  8. Breng alle ingrediënten behalve de rijst aan de kook, dit wordt een bouillon om de rijst in te koken en zo heel wat meer smaak en een mooie kleur te geven.
  9. Voeg de rijst toe aan de kokende bouillon en laat gaar worden.
  10. Doe beide boonsoorten in een pot en bak deze even op. Pureer ze een klein beetje (frijoles refritas). Doe in een oven schotel, garneer met zure room, de kaas en gratineer in de oven.
  11. Snijd 1 krop ijsbergsla in reepjes. Warm 8 tot 10 Bloemtortilla’s op. Vul de tortilla op met wat je wenst. De rijst serveer je als bijgerecht.
Nagerecht Kristof

Nagerecht:Philadelphia Cheesecake

voor de bodem:

  • 2 pakjes petit beurre
  • 2 el s2 suiker
  • beetje kaneel
  • 100 gr boter gesmolten
  • 3 pakjes Philadelphia
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • Zure room

coulis:

  • Diepvriesframbozen 250gr
  • Rode wijn
  • Peperbollen 5-tal
  • 1kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • 100gr suiker
  • sap van 1 appelsien.
  1. Maal de koekjes fijn en voeg er de suiker, kaneel en boter bij.
  2. Bekleed met dit mengsel een springvorm.
  3. Meng de suiker, Philadelphia, eieren en het zakje vanillesuiker.
  4. Bak dit in een oven van 150 °C gedurende 40 minuten. De roomkaas moet stijf zijn.
  5. Meng 40gr suiker en 1/4 l zure room onder elkaar en giet op de roomkaas in de springvorm.
  6. Laat in de oven garen voor 10 min. Laat daarna volledig afkoelen en serveer met frambozencoulis.
  7. Maak de coulis: Kook alles behalve de frambozen in een pot. Zeef dit door een fijne zeef.
  8. Voeg er de frambozen aan toe en mix. Laat afkoelen.