De recepten van Laurentine

voorgerecht_laurentine

Voorgerecht: Burrata

  • 1 burrata per persoon
  • Rode ui 
  • Olijfolie
  • Basilicum 
  • Sushi azijn 
  • Peper en zout 
  • Kleine tomaatjes in verschillende kleuren 
  1. Rode ui in kleine stukjes snijden 
  2. Basilicum fijn snijden 
  3. Tomaatjes in 2 snijden 
  4. Burrata afgieten en op een bord leggen 
  5. Overgieten met beetje sushi azijn en olijfolie 
  6. Tomaatjes bij dresseren 
  7. Basilicum over strooien 
  8. Kruiden met peper en zout 
hoofdgerecht_laurentine

Hoofdgerecht: Pasta - spinazie - feta

  • 400 gr - verschillende soorten champignons 
  • 400 gr - Penne rigata pasta 
  • 400 gr Feta 
  • Room 
  • Spinazie
  • Bakboter  
  • pijnboompitjes

Bereidingswijze:

  1. Champignons in stukjes snijden 
  2. Ondertussen water en pasta koken
  3. Boter in de pan, champignons bakken, op einde spinazie erbij (kruiden met peper en zout) - als klaar is - uit de pan halen en in dezelfde pan de room en 3/4 van de feta doen 
  4. De pasta mengen met de saus en 1/2 van de spinazie met champignons 
  5. Goed afkruiden 
  6. Op een bord dresseren 
  7. De rest van de spinazie en champignons bovenop de pasta leggen 
  8. 1/4 van de feta nog verkruimelen over het geheel 
  9. Afwerken met pijnboompitjes
     
nagerecht_laurentine

Nagerecht: (benaming gerecht?)

  • ananas
  • Munt
  • Rietsuiker
  • Ijs
  1. Ananas in dunne sneetjes snijden
  2. Munt en rietsuiker samen crushen
  3. Ananas besprenkelen met munt-suiker
  4. Bolletje ijs op scheppen