Komen Eten

De recepten van Liandra

Voorgerecht Liandra

Voorgerecht: fris slaatje met vis

  • rucola
  • 3 pijpajuinen
  • 1el koriander
  • ½ komkommer
  • 500g grijze garnalen
  • 20 scampi
  • 200g gerookte zalm
  • cashewnoten
  • olie
  • witte azijn
  • room
  • mosterd
  • mayonaise
  • bakboter
  • viskruiden
  1. Was je rucola en doe deze in een glazen kom.
  2. Snijd de 3 pijpajuinen en voeg ze samen met de koriander toe aan de bereiding.
  3. Schil de halve komkommer en snij de komkommer in kleine blokjes.
  4. Meng je grijze garnaaltjes onder de bereiding.
  5. Maak kleine zalmrolletjes.
  6. Bak de scampi in boter en besprenkel ze met viskruiden.
  7. Voeg de zoute cashewnoten toe.

Dressing:

  1. Doe 2 grote eetlepels mayonaise in een kom. Voeg er een halve eetlepel mosterd aan toe.
  2. Meng dit met 1 grote eetlepel olie, 1 grote eetlepel witte azijn en 4 grote eetlepels room.
  3. Voeg er nog een paar druppels citroen aan toe en strooi er wat zout over.
Hoofdgerecht Liandra

Hoofdgerecht: chili con carne

  • 2 ajuinen
  • 1 rode paprika
  • 400g gehakt
  • 4 blikken rode bonen
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik maïs
  • koriander
  • chilipoeder
  • zout en peper
  • komijn
  • look
  • 1½l vleesbouillon
  • alino completo
  • olie
  • 2 avocado’s
  • citroen
  • taco schelpen
  • zure room

Chili con carne:

  1. Snijd je 2 ajuinen in blokjes en bak ze in een grote pot met olie.
  2. Snijd je rode paprika en voeg de paprika toe aan het mengsel.
  3. Kruid je gehakt met peper en zout, 2 grote eetlepels alino completo, komijn en lookpoeder.
  4. Voeg je gehakt samen met de vleesbouillon toe aan de kookpot.
  5. Verwijder het sap van de rode bonen en de maïs uit de blikken en voeg de bonen en maïs toe aan het gerecht.
  6. Meng de tomatenblokjes en tomatenpuree onder de bereiding.
  7. Voeg als laatste nog wat koriander toe en eventueel een beetje chili poeder.

Guacamole:

  1. Snijd je ajuin in kleine blokjes.
  2. Voeg je 2 avocado’s eraan toe.
  3. Snijd je 2 tomaten in heel kleine blokjes.
  4. Voeg er een lepeltje olie, 3 lepeltjes azijn en wat druppeltjes citroen aan toe.
Nagerecht Liandra

Nagerecht: café glacé

  • koffie
  • suiker
  • vanille ijs
  • slagroom
  • karamelsaus
  • koekjes en/of nootjes
  1. Maak koffie voor 4 personen en voeg er een beetje suiker aan toe.
  2. Laat de koffie koud worden in de koelkast.
  3. Schep 2 bollen vanille ijs per glas.
  4. Lepel er een laagje slagroom op.
  5. Versier vlak voor het serveren met koekjes, nootjes, gekleurde bolletjes, …