De recepten van Lucy

Voorgerecht

Voorgerecht: Soto coco

Budget: 5 euro pp

Bereidingstijd: 3 kwartier moet zeker een half u inkoken

Moeilijkheidsgraad:7

Opsomming ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • helf van een rode peper
  • 1/4 van een zoete puntparika
  • 2 teentjes look
  • 1 cm gember
  • 1 liter kippenbouillon mag ook blokjes zijn
  • 1/2 liter cocosmelk
  • kurkuma of kunjit
  • stengels citroengras
  • koriander of ketoembar
  • soja scheuten grote hand vol voor afwerking
  • 1 pijp ajuin voor afwerking

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui,courgette,paprika,gember,looken pepertje zonder pitjes
  2. in kleine dobbelsteentjes!bak deze in wat vetstof of olie zonder kleuren
  3. voeg de cocosmelk en de kippenbouillon erbij laat zachtjes opstaan niet laten koken
  4. ciroenstengels in grote stukken erin doen
  5. Half uurtje laten pruttelen !citroenstengels eruit halen
  6. soja scheuten eronder en nog 5 min de soja ff garen
  7. dan uitscheppen en afwerken met pijpajuin en wat sojascheuten
Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Opor ,Rendang,Sajur Lodeh en Rijst

 Bereidingstijd: opor en sajur  3 kwartier de 2 gerechten samen De rendang met kook gaartijd vlees 2u

Moeilijkheidsgraad: 7

Budget: 20 euro per persoon voor de 3 gerechten

Opsomming ingredienten

Opor voor 4 pers

  • 8 kipboutfilet
  • paar teentjes look
  • 4 kemirinoten kan ook gemalen zijn
  • 1theelepel trassi (garnalenpasta)
  • beetje komijn en koriander
  • stukje laos verwant aan de gemberwortel
  • half theelepel koenjit ook kurkuma genoemd
  • en als afwerking halve blok santen compacte cocos in een blok

 Rendang voor 4 pers

  • endvogel voor 4 pers
  • stengel citroengras
  • verse salamblaadjes
  • verselimoenblaadjes
  • half theelepel koenjit
  • laos en gember stukje
  • ' tenen look halve ui
  • eetlepel trassi
  • gedroogde rode pepertjes
  • 1 derde blok santen

Sajur in de wok

  • gemengde groenten bloemkool
  • sperziebonen
  • chinese kool
  • tauge
  • wortelen
  • maiskolfjes
  • bambooscheuten
  • gemberpoeder
  • zoete sojasaus

Bereidingswijze:

Opor

  1. Bak de kip goed aan met wat vetstof
  2. doe de fijgesneden ui ronder en meng met de garnalen pasta laat op een zacht vuurtje
  3. alles wat sudderen voeg wat water bij net dat de boutjes net niet onderliggen
  4. dan geplette look kemirnoten,komijn ,koriander,laos,en kurkuma erbij
  5. laat alles zachtjes koken tot de kip gaar is voeg dan de blok santen bij
  6. zachtjes laten koken anders shift de santen

Rendang

  1. bak het vlees aan met wat vetstof bak de ajuin mee !alles tot een bruin geheel
  2. doe de garnalen pasta erdoor aanlengen met water tot juist boven het vlees
  3. geplette look erdoor de laos en de gember salamblad en limoenblaadjes
  4. o een zacht vuur het vlees laten garen ongeveer anderhalf uur tot het vlees mals is
  5. dan op het einde de blok santen en de stengel citroengras

Sajur

kook al de groeten vooraf bijna gaar!!meng de gember poeder en de zoete soja saus in een wokpanmet een beetje vetstof of wok olie en zachtjes laten suderen  5 min

Nagerecht

Nagerecht: Assortiment indo versnaperingen Spekkoek,kue dadar,mango en ea exotishe vruchten

Budget: 8 euro de man

Bereidingstijd: Half uur

Moeilijkheidsgraad: 9 voor de spekkoek als je hem zelf moet maken

Opsomming ingrediënten:

Kue dadar

  • 1 pak pannekoeken mix
  • 1eetlepel Padan pasta
  • 2 eieren eetlepel olie
  • rietsuiker in blokvorm

Bereidingswijze:

  1. Mix de bloem voor de pannekoeken hoe het daar is aangegeven
  2. meng dit alles goed met de mixer of klopper
  3. doe de padan pasta erin en meng het er goed onder
  4. dan bak je kleine pannekoekjes eventueel de kleinste bakpan
  5. smelt de gula djawa suiker of ook palmsuiker genoemd met een beetje water
  6. tot je een brij bekomt
  7. vul de pannekoekjes met schijfjes mango beetje palmsuiker erover
  8. en dichtrollen
  9. normaal is het 2 stuks de man
  10. de palmsuiker moet warm zijn als je het erover giet anders want koud word de suiker snel hard