Komen Eten

De recepten van Michel

Voorgerecht Michel

Voorgerecht: Croquettas con Serrano y Manchego

  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 7 eetlepels bloem
  • 180 ml volle melk
  • 6 eetlepels fijngehakte serranoham
  • 30 gram geraspte manchego
  • 3 grote eieren
  • 90 gram paneermeel of broodkruimels
  • Olie om te frituren
  1. Verwarm de boter en olijfolie in een middelgrote pan op een middelhoog vuur totdat de boter gesmolten is.
  2. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Roer de melk door het heet mengsel en kook 3 minuten mee. Roer er vervolgens de ham en de manchego door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Spreid het mengsel uit op een bakplaat en laat volledig afkoelen. Roer de eieren in een diep bord los en meng in een apart diep bord het paneermeel of broodkruim. Maak ongeveer 5 cm lange kroketjes van het mengsel.
  4. Dompel 1 voor 1 de kroketjes in het eiermengsel en bedek ze nadien met paneermeel of broodkruim.
  5. Verwarm de friteuse tot 190 graden. Frituur de kroketjes totdat ze goudbruin zijn. Dit duurt 1 à 2 minuten. Haal ze uit de friteuse en serveren maar!
Hoofdgerecht Michel

Hoofdgerecht: Pulpo guisado

  • 1 inktvis van 500gr
  • 6 tomaten
  • 3 ajuinen
  • 50 ml cognac
  • 3 tenen look
  • 100 ml witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250gr erwten
  • 7 aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 50ml visfond
  • 1l water
  • 200gr scampi’s
  • 200gr inktvisringen
  • 300gr mosselen
  • Kruiden: zout – pimenton (spaanse paprika)
  1. Snijd de inktvis poten en hoofd in gelijke stukken.
  2. Rasp de tomaten en de ajuinen.
  3. Snijd de look fijn. Schil de aardappelen en breek ze in stukken. Leg ze nadien in water.
  4. Neem een grote diepe pan, voeg de olijfolie toe. Wanneer deze warm genoeg is kan de inktvis erbij. Kruid af met zout en laat 9 minuten bakken.
  5. Voeg de cognac toe en laat 2 minuten sudderen.
  6. Voeg de ajuin, look en laurier toe en laat deze een paar minuten aanstoven.
  7. Voeg dan de tomaten toe.
  8. Na enkele minuten kan u bijkruiden met pimenton.
  9. Als deze goed is ingetrokken (na 2 minuten) voegt u de witte wijn toe en laat 4 minuten sudderen.
  10. Hierna voegen we het water en de visfond toe en laat dit geheel dan ongeveer 1 uur inkoken.
  11. Test regelmatig of de inktvis gaar is.
  12. Als dit het geval is voegt u de inktvis ringen toe.
  13. De aardappelen en scampi’s kunnen nu ook in de pan.
  14. Wanneer de aardappelen half gaar zijn, voeg je de erwten en de mosselen toe.
Nagerecht Michel

Nagerecht: Mousse de chocolate blanco con Licor 43

  • 150 gr witte chocolade
  • 5 eiwitten
  • 175 ml gezoete room
  • 50 ml licor 43
  1. Smelt de chocolade een paar seconden in de microgolf.
  2. Scheid de eiwitten en klop deze daarna op tot een stijve luchtige massa.
  3. Klop de room op.
  4. Voeg de Licor 43 toe bij de witte chocolade en meng deze voorzichtig.
  5. Meng nu het eiwit door de chocolade en meng daarna het slagroom erdoor.
  6. Giet af in potjes en laat 1.5 uur rusten in de koelkast.