Komen Eten

De recepten van Myriam

Voorgerecht Myriam

Voorgerecht: Courgettesoep met mascarpone

  • 3 courgettes
  • 16 blaadjes basilicum
  • 1 ui
  • 80 gr mascarpone
  • 2 el groene pesto
  • 1 l kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 l heet water)
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  1. Snijd de ongeschilde courgettes in blokjes
  2. Hak de ui in grote stukken
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de grofgehakte ui 5 minuten stoven.
  4. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 5 minuten verder stoven op een zacht vuur.
  5. Giet de bouillon erbij, dek af en lat 20 minuten koken.
  6. Voeg de mascarpone toe en mix de soep tot een homogeen geheel.
  7. Leng indien nodig aan met water.
  8. Roer er de pesto onder en laat nog even opwarmen.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Versier met basilicumblaadjes.
Nagerecht Myriam

Nagerecht: Brownies van nigella lawson

  • 250 gr boter
  • 250 gr pure chocolade
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 200 gr gehakte noten
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Bekleed de vorm met bakpapier.
  3. Laat boter en chocolade smelten, klop in een kom de eieren met suiker en vanille.
  4. Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert.
  5. Voeg daarna de bloem en noten toe en klop tot je een glad beslag hebt.
  6. Doe het beslag in de vorm en zet in de oven.
  7. Bak 25 minuten.
  8. De brownies zijn klaar als de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog donker en compact is: een erin gestoken mes moet net niet droog eruit komen.