Komen Eten

De recepten van Nicolaas

Voorgerecht Nicolaas

Voorgerecht: Ravioli van gerookte krekels

  • gerookte krekels
  • 1 potje Ricota
  • Peterselie
  • Basilicum
  • Pijnboompitten
  • 1 Sjalot
  • Verse pasta
  • Ei
  1. Snijd de sjalot fijn.
  2. Bak de sjalot met de krekels.
  3. Laat afkoelen.
  4. Doe de ricota bij de krekels samen met de pijnboompitten en de kruiden en meng het geheel.
  5. Leg de saus in hoopjes op de een plak pasta.
  6. Kluts het ei.
  7. Leg een tweede plak pasta op de eerste, gebruik het ei als lijm tussen de twee plakken.
  8. Duw alle lucht weg.
  9. Snij met een glas de ravioli uit.
  10. Werk de randen van de ravioli af met een vork.
Hoofdgerecht Nicolaas

Hoofdgerecht: krekelballetjes met tabulé van quinoa

Balletjes:

  • 300 gram verse krekels
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • Basilicum
  • 100 gram Zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel Peper
  • 1 koffielepel zout
  • chapelure

Tabulé:

  • bussel koriander
  • bussel peterselie
  • bussel basilicum
  • 2 tomaten
  • Komkommer
  • Pijnboompitten
  • Quinoa

 

Krekelballetjes:

  1. Snijd de tomaten en de basilicum
  2. Snijd de sjalot
  3. Bak de sjalot met de krekels een 2 tal minuten
  4. Mix de krekels de tomaten en de basilicum
  5. Voeg het ei en de kruiden toe
  6. Maak balletjes en rol ze in de chapelure
  7. Bak de balletjes in olie

Tabulé van quinoa:

  1. Kook de Quinoa zoals aangegeven op het pak
  2. Laat de Quinoa afkoelen
  3. Snijd de groenten en de kruiden
  4. Voeg alles samen
Nagerecht Nicolaas

Nagerecht: Chocolade fondue met krekels

  • Fruit
  • Krekels
  • Chocolade
  • Stokjes of tandenstokers

 

  1. Snijd het fruit in stukjes.
  2. Smelt de chocolade au bain marie/
  3. Prik eenstuk fruit op een stokje, dompel in chocolade, en dop daarna in de krekels.